Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$66.706
% 0.46
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.706
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Metamask’den IP Takibi Eleştirilerine Cevap!

Metamask'den IP Takibi Eleştirilerine Cevap!

Metamask’in ana şirketi olan ConsenSys yaptığı açıklama ile gönderilen her işlemde IP takibi yapmasına olanak sağlayan güvenlik güncellemesine yapılan eleştirilere cevap verdi.

ConsenSys, MetaMask kullanıcıları aracılığıyla toplanan IP adresi verilerinin paraya dönüştürülmeyeceğini ve asla istismar edilmeyeceğini söyledi.

23 Kasım’da yapılan ilk gizlilik politikası güncellemesinin topluluk tarafından tepki almasının ardından, MetaMask’ın ana şirketi ConsenSys, kullanıcıların IP verilerini takip etmesi ve toplamasının nedenlerini anlatan bir bildiri yayınladı.

Metamask yayımladığı bildiride şunlardan bahsetti;

Politikamız, kullanıcıların Sitelerimizi nasıl kullandıklarına ilişkin belirli bilgilerin otomatik olarak toplandığını ve bu bilgilerin IP adreslerini içerebileceğini her zaman belirtmiştir. Kullanıcılar, Infura gibi bir RPC sağlayıcısı aracılığıyla Ethereum veya diğer blok zincirleriyle etkileşimde bulunduğunda (örneğin bir işlem göndererek veya bakiye talep ederek) sağlayıcı, hizmeti sağlamak için hem kullanıcının IP’sini hem de cüzdan adresini alır. Bu, Infura’ya özgü değildir ve web mimarisinin genel olarak çalışma şekliyle tutarlıdır, ancak bu bilgilerin açık bir şekilde gözükmesini en aza indirmek için anonimleştirme teknikleri de dahil olmak üzere teknik çözümler aramaya devam ediyoruz

Kullanıcılardan gelen tepkilerin ardından şirket resmi twitter hesabından da bir açıklama yaptı. Şirket attığı twette, yalnızca politikanın yazım dilinin güncellendiğini ve politika veya veri toplama hakkında “başka hiçbir şeyin” farklı olmadığını iddia etti.

Yapılan açıklamaya rağmen bazı kullanıcılar özellikle FTX çöküşünün ardından yapılan güncellemeye şüphe duymaya devam ediyor. Bunun varlıklarının bir soğuk depolama cüzdanına taşıması için daha fazla neden sunduğunu düşünen kullanıcılar, kripto dünyasının daha fazla merkeziyetsizleşmesini istiyorlar.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri telegram, youtube ve twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version