Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.107
% 3.44
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.107
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

MetaMask Vergi Mi? Alıyor?

MetaMask

Popüler kripto cüzdanı MetaMask hakkında son zamanlarında kullanıcılarından vergi aldığı iddiası ortaya açılmıştı.

MetaMask, kripto para kullanıcılarının vergi ödemelerini tahsil etmek gibi bir işlevi bulunmamaktadır. Bu yönde ortaya atılan iddialar, Şirketin hizmet şartlarının yanlış yorumlanmasından kaynaklanmaktadır. MetaMask’ın arkasındaki şirket olan ConsenSys, bu söylentileri reddederek, 22 Mayıs tarihinde yaptığı bir açıklamada, söylentilerin yanlış bilgilere dayandığını belirtmiştir.

Şirket, 270.000 Twitter takipçisine yönelik olarak, MetaMask’ın hizmet şartlarının vergi bölümünün sadece sunulan ürünler ve ücretli planlarla ilgili olduğunu ve kripto işlemleriyle hiçbir ilişkisi olmadığını açıklamıştır. ConsenSys, “Yasal terminoloji karmaşık olabilir, ancak bu bölümün MetaMask veya satış vergisi içermeyen diğer ürünler için geçerli olmadığını vurgulamak çok önemlidir.” ifadesini kullanmıştır.

Söz konusu söylentiler, Şirketin hizmet şartlarında yer alan bir bölümün, şirketin gerektiğinde vergi kesme hakkını saklı tuttuğunu belirtmesiyle ortaya çıkmıştır. Bazı kripto topluluğu üyeleri, bu ifadenin kullanıcıların gelir vergileriyle ilgili olduğunu düşündükten sonra bu durumu eleştirmişlerdir. Ancak, MetaMask’ın amacının kripto işlemleri üzerinden vergi toplamak olmadığı ve şartlarda herhangi bir değişiklik yapılmadığı doğrulanmıştır.

Bu yanlış bilgi, Reddit’in r/cryptocurrency bölümünde hızla yayılmış ve birçok yorum ve paylaşım toplamıştır. Ancak, bazı kripto toplulukları, bu dedikoduları çabucak çürütmüş ve MetaMask’ın gerçek amacını ve hizmet şartlarını doğru bir şekilde yorumlamışlardır.

Sonuç olarak, Şirket, kullanıcıların kripto para işlemleri üzerinden vergi kesintisi yapmamaktadır ve bu yönde herhangi bir değişiklik yapmamıştır. ConsenSys, kullanıcılarına bu konuda güvence vermiş ve söylentilerin yanlış bilgilere dayandığını belirtmiştir.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip etmeyi unutmayın.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir