Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.638
% 0.71
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.638
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Meta, Merkeziyetsiz Sosyal Ağ Üzerinde Çalışıyor

Meta

Meta, Facebook ve Instagram’ın ana şirketi olarak bilinen bir teknoloji şirketi, merkezi olmayan sosyal ağ protokolü ActivityPub’ı destekleyen yeni bir metin tabanlı içerik uygulaması geliştiriyor.

Kod adı P92 olan bu uygulama, Instagram markası altında sunulacak ve kullanıcıların mevcut Instagram kimlik bilgileriyle giriş yapmalarına olanak tanıyacak.

P92 ekibi, ilk versiyonda Instagram hesap ayrıntıları gibi kullanıcı profillerini oluşturacak. Uygulama, Meta’nın mevcut gizlilik politikasına bağlı kalacak ve uygulamalar arası veri paylaşımını ele alan ek bir gizlilik politikası ve hizmet şartlarına sahip olacak.

Teknoloji şirketleri ve yeni girişimler, Twitter kullanıcılarının alternatif platformlara yönelme eğiliminden faydalanmayı istemekte. Rakip platformlar arasında Mastodon, Post.news ve T2 gibi birçok isim bulunmakta.

Uygulamanın MVP’si, kullanıcıların gönderilerini diğer sunuculardaki kişilere yayınlamasını sağlamak. Ancak, kullanıcıların diğer sunuculardaki kişileri takip edip edemeyeceği ve içeriklerini görüntüleyip görüntüleyemeyeceği henüz karara bağlanmadı.

Uygulamanın ilk versiyonu, önizlemeli gönderilerde okunabilen bağlantılar, kullanıcı biyografisi, kullanıcı adı, doğrulama rozetleri, paylaşılabilen resimler ve videolar gibi özellikler içermekte. Takipçi ve beğeni gibi işlevlere de sahip olacak ancak yorum yapma ve mesajlaşma özellikleri belirsiz.

Geliştirme ekibi, içeriğin Twitter gibi yeniden paylaşılmasına izin verme olasılığını da tartışıyor. Ancak bu, yalnızca işletme ve içerik oluşturucu hesapları için geçerli olacak. MVP, başlangıçtan itibaren birinci taraf içeriği için bir hak yöneticisini entegre edecek, ancak diğer uygulamalardan ve sunuculardan gelen üçüncü taraf içeriğini entegre etmeyecek.

Meta, bu yeni uygulama ile Twitter ve Mastodon gibi merkezi olmayan sosyal ağ uygulamalarıyla rekabet etmeyi hedefliyor. Bu girişim, kullanıcılar arasındaki veri paylaşımını kolaylaştırmayı ve farklı içerik üreticilerini bir araya getirmeyi amaçlıyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Meta, Merkeziyetsiz Sosyal Ağ Üzerinde Çalışıyor” te bir düşünce

  1. Pingback: Meta, NFT'lerin Fişini Çekiyor - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version