Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.689
% 1.81
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.689
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

MATIC, Günü Yaklaşık Yüzde 7 Yükselişle Geçiriyor

Ethereum ağını iyileştirmek için ortaya çıkan akıllı sözleşme platformu Polygon (MATIC), güne yaklaşık yüzde 7’lik bir yükselişle başladı.

Daha ucuz ve daha hızlı Ethereum işlemleri sunan MATIC, son iki günde yaklaşık yüzde 10’luk bir değer kazandı. Ethereum ağında yaşanan aksaklıkları iyileştirmek için ortaya çıkan coin, geçtiğimiz boğa piyasasının da popülerleri arasında yer almıştı.

MATIC Neden Yükseliyor?

Polygon ağını temsil eden kripto para birimi MATIC, boğaların ilgi odağı haline geldi. Özellikle son iki günde yaşadığı yaklaşık yüzde 10’luk bir yükselişle, kripto piyasasına kafa tuttu.

Şirket, sosyal medya aracılığıyla yaptığı paylaşımlarda topluluk etkinliklerini duyurdu. Yılın en büyük Ethereum festivali olarak aktarılan bir etkinlikle, topluluk etkileşimi gerçekleştirilecek.

Sosyal metriklerin yükselmesi, kullanıcıların geri dönütlerinde yaşanan artış ve ağdaki işlem aktivitesi yükselişi tetikleyen nedenler arasında gösteriliyor. Özellikle kripto piyasasında yaşanan düşüş trendini kırması, son iki gündür yaşadığı yükselişin ana kaynağı olarak öne çıktı.

MATIC Grafik Analizi, Yükseliş Sürecek mi?

Kendi tabirleriyle Ethereum ağını iyileştirmek ve geliştirmek için ortaya çıkan MATIC, gördüğü yoğun ilgiyle farklı bir boyuta geldi. Özellikle güçlü balina cüzdanlarının sevdiği coin, kısa sürede en büyük 15 kripto para birimi arasına girmeyi başardı.

Popüler coin, aylardır süren ayı piyasasından etkilenerek, yaklaşık 2.93 dolarlık en yüksek seviyesinden çok uzaklaştı. Bu güçlü düşüş Polygon ile ilgili olmaktan ziyade, ayı piyasasının etkisi olarak gösterildi.

MATIC fiyati Aralık ayından bu yana yaklaşık yüzde 85’ten fazla değer kaybetti. Hızla toparlanma sürecine geçen şirket, geliştirmeler ve topluluk aktiviteleri ile düşüşe son vermeyi başardı. En dip noktası olan 0.4 dolardan hızlıca kurtularak, boğaların da projeye dahil olmasını sağladı.

Coin uzun soluklu bir yükseliş hareketinden sonra, şu sıralarda konsolidasyon yaşıyor. Yaklaşık 1 dolar ila 0.7 dolar seviyeleri arasında hareketliliğini sürdürüyor.

MATIC Grafiği

MATIC tekrar 1 dolar seviyelerine ulaşmak için önce 0.86 dolar direncini kırmak zorunda. Bu seviye başarılı bir şekilde aşılırsa, kısa sürede 1 dolar direncine yaklaşabilir. Boğaların da iştahlı olması ve sosyal aktivitenin günden güne artması, fiyatı 1 dolar üzerinde kalıcı tutabilir.

Ancak MATIC, satış baskısını kaldıramazsa ve piyasa ayılara kalırsa 0.7 dolar desteğini test etmek isteyebilir. Bu destek seviyesinin kırılması halinde ilk durak noktası 0.54 dolar noktası olabilir.

Popüler coin her ne kadar yükseliş yönlü ilerlese de kripto piyasasının henüz ayı görünümlü olduğunu unutmamakta fayda var.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir