Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$58.931
% 2.16
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 58.931
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Tether, rezervlerindeki hazine bonosu ağırlığını artırdığını açıkladı

Tether CTO’su Paolo Ardoino, Twitter üzerinden Tether’ın güncel portföyü hakkında bilgilendirme yaptı.

Paolo Ardoino, Haziran ayından bu yana USDT’nin desteklendiği varlıklar arasında hazine bonolarının %14,6 arttığını söylerken şirket bonolarının azaldığını söyledi. Bunun yanında Ardoino, Tether’in şeffaflık raporunun 45 gün içerisinde güncelleneceği bilgisini verdi.

Denetçi firma BDO Italia’nın Haziran 2022 raporunda Tether’in 28,8 milyar dolarlık rezervine denk gelen %43,5’lik kısmın, hazine bonoları ve özel şirket bonolarından oluştuğu gösterildi. Tether, 2022 yılı sonuna kadar şirketlere ait kısa vadeli finansman bonosu payının azalacağını taahhüt etmişti. Yapılan açıklamaya göre şirketin rezervlerinde hazine bonosunun ağırlığı artırılarak kamu ve özel şirket bonolarının portföydeki payı %58’e yükseldi.

Tether tarafından ihraç edilen USDT, 68 milyar dolarlık piyasa değeriyle en büyük sabit kripto para konumunu koruyor. Hemen arkasından ise Circle’ın sabit kripto para birimi USDC, 47 milyar dolarlık piyasa değeriyle geliyor. 

Tether ile ilgili son gelişmelerde ABD New York Güney Bölgesi Bölge Mahkemesi’nde açılan 1,4 trilyon dolarlık toplu davada Tether’in finansal verilerinin sunulmasına karar verildi. Dava, şirketin sabit varlığı tam desteklemeden karşılıksız USDT bastığı iddasıyla açıldı

Diğer yandan Tether, büyüme politikasına devam ediyor. Son olarak USDT’nin NEAR protokolünde basılmasıyla Tether, kullandığını Blockchain ağının sayısını 14’e yükseltti.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir