Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$59.364
% 2.67
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 59.364
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Euro Bölgesi’nin ÜFE verileri öncesinde Avrupa borsaları yükselişte

Salı günü Avrupa borsaları, bir önceki seansta yeni çeyreğe olumlu bir başlangıç yaparak yükseldi.

Almanya’da DAX %1,9, Fransa’da CAC 40 %2,3 ve İngiltere’de FTSE 100 %1,1 artış gösterdi.

Avrupa borsaları yavaşlayan büyüme ve agresif para politikası sıkılaştırmasına ilişkin endişelerin neden olduğu üçüncü çeyrekteki ciddi kayıpların ardından sıçrama yaparak yeni çeyreğe iyimser bir notla başladı.

Oanda analistlerinden Ed Moya, “Yatırımcılar, finansal istikrar riskleri artarken merkez bankalarının küresel olarak enflasyonla mücadelede agresif kalacağından şüphe duymaya başlıyor.” dedi.

İngiltere hükümetinin yüksek gelirliler için önerdiği vergi indirimlerini geri çekme kararı da bu havanın oluşmasına yardımcı oldu. Bununla birlikte bu karar, geçen hafta açıklanan 45 milyar sterlinlik fonlanmamış vergi indirimlerinin sadece küçük bir yüzdesini ortadan kaldırıyor ve hem Başbakan Liz Truss’un hem de Maliye Bakanı Kwasi Kwarteng’in otoritesini ciddi şekilde zayıflatıyor.

Ayrıca Avustralya Merkez Bankası (RBA) Salı günü faizleri, 25 baz puan ile beklenenden daha az artırdı.

Salı günü ekonomik veri takvimi büyük ölçüde boş olsa da yatırımcılar bölgedeki enflasyonist baskılar hakkında daha fazla ipucu için Ağustos ayına ait Euro Bölgesi ÜFE verilerini takip edecek. Endeksin aylık bazda %4,9, yıllık bazda ise %43,1 artmış olması bekleniyor.

Kurumsal haberlerde; Greggs (LON:GRG) hisseleri, İngiliz fast-food zincirinin artan hayat pahalılığı karşısında direnç göstermesi ile %8 yükseldi. Zincirin toplam satışları 1 Ekim’e kadar olan 13 haftada yıllık bazda %14,6 arttı.

Made.Com (LON:MADE) hisseleri %20’nin üzerinde değer kazandı. Online mobilya mağazası, şirketin satışıyla ilgili olarak “ilgilenen bazı taraflarla” görüşmelere başladığını açıkladı.

Diğer taraftan Metropole Television (EPA:MMTP) hisseleri, Bertelsmann’ın RTL Group’unun Fransız TV şirketindeki kontrol hissesini satma planını iptal etmesinin ardından %8 düştü.

Petrol fiyatları Salı günü yükseldi ve ham petrol üretiminde önemli bir kesinti beklentisiyle Çarşamba günkü OPEC+ toplantısı öncesinde, bir önceki seansta hissedilen olumlu havayı sürdürdü.

OPEC+’nın yarın bir araya gelmesi planlanıyor ve kartelin günde 1 milyon varilden fazla miktarda bir üretim kesintisi konusunda anlaşacağı spekülasyonları yaygın.

Bu hamle, COVID-19 salgınından bu yana en büyük arz kesintisi olacak ve yıl ortasından bu yana petrol fiyatlarında yaşanan ciddi düşüşün ardından gelecek.

WTI %0,2 artışla 83,83 dolardan işlem görürken Brent %0,3 artışla 89,12 dolara yükseldi. Her iki sözleşme de Salı günü %4’ün üzerinde değer kazanarak Mayıs ayından bu yana en büyük günlük kazancını elde etti.

Ayrıca altın vadeli işlemleri %1 artışla 1.718,55 dolar olurken EUR/USD %0.6 artışla 0.9881’den alıcı buldu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir