Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.125
% 0.79
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.125
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Mastercard’dan Kripto Para Sektörüne Dev Hamle!

mastercard kripto

Mastercard Kripto Para İnovasyonlarını Genişletiyor

Kripto para ve blok zinciri teknolojisi, finansal dünyayı yeniden şekillendiren güçlü araçlar olarak ön plana çıkmaktadır. Bu alanlardaki ilerlemeyi takip eden ve ödeme sistemleri sektöründe öncü olan Mastercard, bu alanlardaki atılımlarını sürdürüyor. Son haberlere göre, Mastercard, kripto para ve blok zinciri alanında çeşitli kategoriler için ticari marka başvurusunda bulundu.

Mastercard’ın bu alanda işlemleri kolaylaştırmak için bir yazılım geliştirdiği belirtiliyor. Kripto para ve blok zinciri konusunda ticari marka başvurularında bulunan Mastercard, VASP’lar (sanal varlık hizmet sağlayıcıları) arasındaki işlemleri kolaylaştıracak bir sistem kurmayı hedefliyor.

Mastercard 28 Nisan tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı açıklamada,  Crypto Credential adını verdiği yeni standartlar üzerinde çalıştığını duyurdu. Ödeme devinin projeyi Aptos Labs (APT), Ava Labs (AVAX), Polygon Labs (MATIC) ve The Solana Foundation (SOL) ile birlikte yürüttüğü belirtmişti.”

Mastercard’ın Kripto Para Ödeme Kartları

Mastercard, 2021 yılındaki boğa sezonunda özellikle Gemini borsası ve fintech şirketi Uphold ile özel anlaşmalar yaparak kripto ödeme kartları çıkarmıştı. Kripto para işlemleri sırasında blok zinciri ağlarındaki iletişimlerin doğrulanmasını sağlayan bir API yazılımı geliştiren Mastercard, bu sayede VASP’lar arasındaki kripto para işlemlerinin sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesini hedefliyor.

Mastercard, 12 Haziran tarihinde yaptığı başvuruyu ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi’ne iletti. Bu gelişme, Mastercard’ın en büyük rakibi olan Visa’nın da benzer kartları çıkarmasıyla birlikte kripto para ve blok zinciri teknolojisinin finansal sektördeki etkisini bir kez daha gözler önüne seriyor.”

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir