Kriptolar:
29758
Bitcoin:
$66.811
% 0.57
BTC Dominasyonu:
%54.4
% 0.16
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 1.54
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 66.811
BTC Dominasyonu:
% 54.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

MarketVector, Yeni Memecoin Endeksinin Lansmanını Yaptı

VanEck’in MarketVector’u, geçen yıl %195 artışla dikkat çekici bir büyüme kaydeden yeni meme coin endeksinin lansmanı ile meme coinleri alanına girdi. MEMECOIN sembolü altında işlem gören endeks, Dogecoin (DOGE), Shiba Inu (SHIB), Pepe (PEPE), dogwifhat (WIF), Floki Inu (FLOKI) ve BONK dahil olmak üzere en önemli altı meme tokenını içeriyor.

MarketVector’un MEMECOIN endeksi, CoinGecko’ya göre şu anda 51 milyar dolar seviyesinde bulunan meme coinlerin artan popülaritesini ve piyasa değerini yansıtıyor ve endeks bu toplamın 44,67 milyar dolarını takip ediyor. Özellikle meme paraları, Solana gibi platformlardaki düşük işlem ücretleri nedeniyle ilgi gördü ve kullanıcıların küçük yatırımlardan potansiyel olarak önemli getiriler elde etmesine olanak tanıdı.

Meme coin çılgınlığı, PoliFi olarak bilinen yeni bir token kategorisinin bile ortaya çıkmasına neden oldu ve artan siyasi faaliyetler nedeniyle piyasa değeri 586 milyon dolara yükseldi. Bu kategorideki dikkate değer performans gösterenler arasında eski Başkan Donald Trump’ın bir kampanya etkinliğinde yaptığı yorumların ardından %16 artış kaydeden BODEN yer alıyor. Ek olarak, MAGA ve TREMP gibi Trump temalı tokenler sırasıyla %28 ve %142 oranında kayda değer kazançlar elde etti.

Meme paraları yatırımcıların dikkatini ve pazar payını çekmeye devam ederken, MarketVector’un MEMECOIN endeksi yatırımcılara kripto pazarı manzarasında gelişen dinamikleri yansıtan bu gelişen sektörün kapsamlı bir anlık görüntüsünü sunuyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir