Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.013
% 2.59
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.013
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Marketcap Nedir? Düşük Marketcapli Coinler Nelerdir?

düşük marketcap

Marketcap, bir kripto para biriminin veya herhangi bir enstrümanın piyasa değerinin ölçülmesine olanak sağlayan bir göstergedir. Türkçe’de piyasa değeri anlamına gelmektedir. Kripto paranın o anki fiyatıyla dolaşımdaki arzının çarpımı sonucu  elde edilir.

Marketcap temel analizin en temel yapı taşlarından birisidir. Coinlerin sıralaması marketcap değerlerine göre yapılır.  Bir coinin marketcapinin  çok yüksek değerlere ulaşmamış olmasını, yüksek getiriler getirebilir şeklinde yorumlayabiliriz.

Düşük marketcapli coinler ucuz coinler olarak adlandırılabilir. Bununla birlikte toplam arzının büyük bir kısmı  dolaşımdaysa o coinin yüksek potansiyel taşıdığından bahsedebiliriz. Özetle bir coinin hem marketcapi düşük hem de dolaşımdaki arzının %70’in üstünde olması pozitif bir durumdur.

Dolaşımdaki arzı %50 nin altında olan coinlerin token enflasyonuna uğrama olasılığının oldukça yüksek olduğu söylenebilir . Bahsedilen bu değerlere coinmarketcap sitesinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Sizler için Binance’da bulunan 20 milyon marketcapi altındaki coinleri inceledik. Bu coinleri de 20 milyon altı ve 10 milyon altı olarak 2 sınıfa ayırdık. Buna ilaveten maksimum arzı belli olmayan coinleri CZ’nin de tavsiyesiyle risk bulundurduğu için listeye almadık.

İlgili coinleri kısaca ne yaptıklarına, piyasa değerlerine(mc) ve dolaşımdaki arzlarına göre inceleyelim. Bu veriler coinmarketcap sitesinden alınmıştır.

dusukmarketcap

20 MİLYON $ MARKETCAP DEĞERİNİN ALTINDA OLAN COINLER

Kripto piyasalarında düşük marketcapli coinler yatırımcılar için yüksek risk içermektedir. Bu coinler :

1-ADX : DeFi ve dijital reklamcılığı birbirine entegre etmeyi hedefler. 19 milyon $ piyasa değerine sahiptir ve toplam arzının %95’i dolaşımdadır.

2-UNFI : Blokzincirleri bir araya getirerek birlikte çalışabilmelerini sağlamak için geliştirilen DeFi projesidir. 19 milyon $ piyasa değerine sahiptir ve toplam arzının %55’i dolaşımdadır.

3-LEVER : Kaldıraçlı ticaret yapılmasına olanak sağlayan Leverfi’nin tokenidir. 18 milyon $ piyasa değerine sahiptir ve toplam arzının %44’ü dolaşımdadır.

4-LOKA : League of Kingdoms adlı MMO oyununu çalıştıran tokendir. 17 milyon $ piyasa değerine sahiptir ve toplam arzının %14’ü dolaşımdadır.

5-VOXEL : Voxie tacticsin oyun içi tokenidir. 17 milyon $ piyasa değerine sahiptir ve toplam arzının %39’u dolaşımdadır.

6-BURGER : DeFi ve NFT’yi daha geniş bir Metaverse evrenine entegre ederek Web3’ün standartlaştırılmış metaverse dünyasını hayata geçirmeyi hedeflemektedir. 17 milyon $ piyasa değerine sahiptir ve toplam arzının %68’i dolaşımdadır.

7-CHESS : Belli bir varlığı takip eden yalnızca  bir tane ana fondan farklı bir risk/getiri olanağı sağlamaktadır. 17 milyon $ piyasa değerine sahiptir ve toplam arzının %41’i dolaşımdadır.

8-FARM : Yatırımcıların DeFi getirileri elde etmesi için gerekli olan kaynakları bir araya getirerek 100’den fazla farming havuzu sunan bir DeFi protokolüdür. 16 milyon $ piyasa değerine sahiptir ve toplam arzının %99’u dolaşımdadır.

9-WING : Kredi tabanlı merkezi olmayan bir platform tokenidir. 16 milyon $ piyasa değerine sahiptir ve toplam arzının %70’i dolaşımdadır.

10-FIS : Stafi ağında, stake edilmiş varlıkların likiditesini ortaya çıkaran protokoldür. 16 milyon $ piyasa değerine sahiptir ve toplam arzının %52’si dolaşımdadır.

11-HARD : Kava üzerine inşa edilmiş zincirler arası varlıkların ödünç alınıp verilmesini sağlayan protokoldür. 16 milyon $ piyasa değerine sahiptir ve toplam arzının %67’si dolaşımdadır.

12-OM : Mantra DAO platformunun yerel kripto para birimidir. 16 milyon $ piyasa değerine sahiptir ve toplam arzının %84’ü dolaşımdadır.

13-VIDT : Blockhain tabanlı doğrulama hizmeti sunan ve NFT oluşturma platformudur. 15 milyon $ piyasa değerine sahiptir ve toplam arzının %77’si dolaşımdadır.

14-DF : dForce adındaki platformun yönetişim ve ödeme işlemlerinde kullanılan kripto para birimidir. 15 milyon $ piyasa değerine sahiptir ve toplam arzının %43’ü dolaşımdadır.

15-FOR : Zincir içi ödemeler için kullanılan ForTube platformunun yerel kripto para birimidir. 14 milyon $ piyasa değerine sahiptir ve toplam arzının %79’u dolaşımdadır.

16-FIO : Çeşitli işlemlerin tek bir hesap üzerinde gerçekleştirilebilmesini sağlayan ağdır. 14 milyon $ piyasa değerine sahiptir ve toplam arzının %69’u dolaşımdadır.

17-EPX : Stabil coinler üzerinde yapılacak işlem maliyetlerini minimuma indirmeyi amaçlar. 14 milyon $ piyasa değerine sahiptir ve toplam arzının %49’u dolaşımdadır.

18-TORN : Alıcı hedef ve hedef adres arasındaki işlem gizliliğini sağlayan protokoldür. 13 milyon $ piyasa değerine sahiptir ve toplam arzının %40’ı dolaşımdadır.

19-DOCK : Kullanıcılara  dijital kimlik bilgileri ve profesyonel başarıları üzerinde kontrol sahibi olmalarını sağlayan yapay zeka grubunda bulunan projedir. 13 milyon $ piyasa değerine sahiptir ve toplam arzının %87’si dolaşımdadır.

20-FRONT : Merkezi olmayan finans projeleri bir araya getirerek birçok kripto varlığa ulaşılmasına imkân  sağlayan toplama katmanıdır. 13 milyon $ piyasa değerine sahiptir ve toplam arzının %100’ü (CZ’ye göre istenmeyen bir durum) dolaşımdadır.

21-WTC : IOT ve RIFD uygulamasına dayalı eksiksiz veri ulaşımı ve bilgi şeffaflığına dayanan bir projedir. 12 milyon $ piyasa değerine sahiptir ve toplam arzının %82’si dolaşımdadır.

22-OOKI : Ödünç vermeyi, borç almayı ve marj ticaretini sağlayan protokoldür. 12 milyon $ piyasa değerine sahiptir ve toplam arzının %43’ü dolaşımdadır.

10 MİLYON $ MARKETCAP DEĞERİNİN ALTINDA OLAN COINLER

Binance’de bulunan en düşük marketcape sahip coinleri  listeledik.

1-AMB : Algılama cihazlarının, tedarik zincirlerin yönetimini sağlamak için oluşturulmuş, yüksek verimli ve merkezi olmayan bir L1 blok zinciri çözümüdür. 9 milyon $ piyasa değerine sahiptir ve toplam arzının %23’ü dolaşımdadır.

2-FIDA : Serum, Solana ve Serum DEX üçlüsünde işlem yapan aktif kullanıcıların arasındaki taban boşluğu doldurmayı amaçlar. 9 milyon $ piyasa değerine sahiptir ve toplam arzının %4’ü dolaşımdadır.

3-CVP : Ethereum tabanlı DeFi projelerinin yönetim tokeni sorununu çözmeyi amaçlamaktadır. 9 milyon $ piyasa değerine sahiptir ve toplam arzının %28’i dolaşımdadır.

4-PNT : Zincirler arası birleştirilmeyi sağlayan platform coinidir. 8 milyon $ piyasa değerine sahiptir ve toplam arzının %76’sı dolaşımdadır.

5-PROS :Kısa vadeli tahmin ve riskten korunma platformudur. 8 milyon $ piyasa değerine sahiptir ve toplam arzının %29’u dolaşımdadır.

6-PERL : Likidite ve teminat gösterme alanında hizmetler sunan bir platformdur.7 milyon $ piyasa değerine sahiptir ve toplam arzının %47’si dolaşımdadır.

7-UFT : Spot ticaretini ve borç verme , alma gibi işlevleri aynı platformda birleştiren DeFi protokolüdür. 7 milyon $ piyasa değerine sahiptir ve toplam arzının %31’i dolaşımdadır.

düşük marketcap

30 MİLYON $ MARKETCAP DEĞERİNİN ALTINDA VE DOLAŞIMDAKİ ARZI %70’İN ÜSTÜNDE OLAN COINLER

Ekstra olarak marketcapi 30 milyonun altında, dolaşımdaki arz sayısı %70’in üstünde olan coinleri listeledik. (dolaşım arzı %100 e yakın olan coinler CZ’nin tavsiyesi üzerinde belirtilmemiştir.)

1-AKRO : Borç verme, borçlanma dahil servetin büyütülmesi ve kurtarılması için bağımsız finansal bir ekosistem kurmayı amaçlar. 30 milyon $ piyasa değerine sahiptir ve toplam arzının %86’sı dolaşımdadır.

2-AVA : Kripto dostu seyahat rezervasyon platformudur. 29 milyon $ piyasa değerine sahiptir ve toplam arzının %85’i dolaşımdadır.

3-CTXC : Açık kaynaklı bir yapay zeka platformu olan ve Al programlarını Blockchain üzerinde sağlamayı hedefleyen bir kripto para birimidir. 29 milyon $ piyasa değerine sahiptir ve toplam arzının %71’sı dolaşımdadır. (Ayrıca yapay zeka grubunda olduğu unutulmamalıdır.)

4-BTS : Daha etkili bir küresel ödeme küresel ödeme sistemi oluşturmayı hedefler. 29 milyon $ piyasa değerine sahiptir ve toplam arzının %83’ü dolaşımdadır.

5-KEY : Dijital kimlik bilgilerini ve belgelerini, kişinin kontrolü altında cihazlarında saklamalarını sağlayan platformdur. 27 milyon $ piyasa değerine sahiptir ve toplam arzının %88’i dolaşımdadır.

6-LTO : Birden fazla kuruluşun iş birliği ve belge alışverişini sağlamayı amaçlayan bir projedir. 26 milyon $ piyasa değerine sahiptir ve toplam arzının %83’ü dolaşımdadır.

7-PHB : Merkeziyetsiz uygulamaların geliştirilmesi ve desteklenmesi için tasarlanmış bir projedir. 24 milyon $ piyasa değerine sahiptir ve toplam arzının %68’i dolaşımdadır. (yapay zeka grubundadır)

8-ALPACA : Kaldıraçlı farming işlemlerine olanak sağlayan kredir protokolüdür. 22 milyon $ piyasa değerine sahiptir ve toplam arzının %80’i dolaşımdadır.

9-BOND : Finansal araçlar aracılığıyla DeFi ekosistemindeki riskleri bir araya getirerek bu riskleri tokenleştirmeyi amaçlar. 22 milyon $ piyasa değerine sahiptir ve toplam arzının %79’u dolaşımdadır.

10-WING : Zincirler arası merkeziyetsiz bir lending yani borç verme platformudur. 16 milyon $ piyasa değerine sahiptir ve toplam arzının %70’i dolaşımdadır.

11-OM :Mantra DAO platformunun yerel kripto para birimidir. 16 milyon $ piyasa değerine sahiptir ve toplam arzının %84’ü dolaşımdadır.

12-VIDT : Blockhain tabanlı doğrulama hizmeti sunan ve NFT oluşturma platformudur. 15 milyon $ piyasa değerine sahiptir ve toplam arzının %77’si dolaşımdadır.

13-FOR : Zincir içi ödemeler için kullanılan ForTube platformunun yerel kripto para birimidir. 14 milyon $ piyasa değerine sahiptir ve toplam arzının %68’i dolaşımdadır.

14-FIO : Çeşitli işlemlerin tek bir hesap üzerinde gerçekleştirilebilmesine olanak sağlayan ağdır. 14 milyon $ piyasa değerine sahiptir ve toplam arzının %69’u dolaşımdadır.

15-DOCK : Kullanıcılara  dijital kimlik bilgileri ve profesyonel başarıları üzerinde kontrol sahibi olmalarını sağlayan yapay zeka grubunda bulunan projedir. 14 milyon $ piyasa değerine sahiptir ve toplam arzının %87’si dolaşımdadır.

16-WTC : IOT ve RIFD uygulamasına dayalı eksiksiz veri ulaşımı ve bilgi şeffaflığına dayanan bir projedir. 12 milyon $ piyasa değerine sahiptir ve toplam arzının %82’si dolaşımdadır.

17-PNT : Zincirler arası birleştirilmeyi sağlayan platform coinidir. 8 milyon $ piyasa değerine sahiptir ve toplam arzının %76’sı dolaşımdadır.

Düşük marketcapli coinler, düşüş dönemlerinde  daha fazla düşer ama çılgın yükselişler yaşayabilme potansiyeli  daha yüksektir. Boğaya düşük marketcapli coinlerle girmek doymuş coinlere göre daha yüksek getiriler getirecektir. Ayrıca dolaşımdaki arzı yüksek olan coinlerin token enflasyonu düşük olacaktır. Dolayısıyla daha büyük yükselişler gerçekleştirecektir. Balinaların boğada genellikle dolaşımdaki arzı yüksek coinleri tercih etme sebepleri bunlardır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir