Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.021
% 1.92
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.021
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

MANTRA, Ortadoğu ve Asya’ya RWA Tokenizasyonunu Getirmeyi Hedefliyor

MANTRA, ilk temel finans lisansları için yaptığı başvuruyla Real World Asset (RWA) tokenizasyonunu ana akımlaştırmaya yönelik önemli bir adım attı.

Birleşik Arap Emirlikleri’nde beklenen lisansın alınması, MANTRA’nın küresel müşteri tabanına hitap etmesine ve işletmelerin RWA varlıklarının tokenleştirilmesinden faydalanmasına olanak tanıyacak.

RWA Tokenizasyonuna Özel Platform: MANTRA Chain

MANTRA’nın MANTRA Chain olarak bilinen katman 1 blok zinciri, tokenleştirilmiş RWAların ihraç edilmesi ve ticareti için tasarlandı. 2024 yılında MANTRA, tokenleştirilmiş RWAların sunduğu birçok faydadan yararlanmak isteyen finansal kuruluşlar ve diğer ticari işletmeleri bünyesine katmak misyonunda.

Birleşik Arap Emirlikleri’nde ilk finansal lisanslarını elde etmesiyle, MANTRA, Orta Doğu ve Asya genelinde hızla gelişen RWA sektörünün ön saflarında konumlanmayı amaçlıyor. MANTRA’nın 2024 hedefi, gayrimenkul, özel piyasa fonları, özel sermaye, sanat ve hazine dahil olmak üzere çeşitli varlık portföylerini tokenleştirmek.

MANTRA CEO’su John Patrick Mullin şunları söyledi:

“Vizyonumuz, Real World Assets’in tokenleştirilmesini öncülük etmek ve güvenlik, uyumluluk ve yenilik konularında küresel bir standart belirlemektir. Bu, geliştiriciler ve kurumlar için sürdürülebilir bir ekosistem yaratacaktır. Asya ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi stratejik, kripto dostu pazarlarda konumlanmamız, sadece geleceğe yönelik değil, aktif olarak onu inşa ettiğimizi gösteriyor. MANTRA, geleneksel finans sistemleri ile blok zincir alanı arasındaki uzun süredir var olan uçurumu kapatırken, daha önce hiç görülmemiş bir ölçekte servet ve fırsata erişimi demokratikleştiriyor.”

Merkeziyetsizleşme ve Yaklaşan Testnet Lansmanı

Son haftalarda, MANTRA, ağını merkezsizleştirmede ilerleme kaydetmiş ve dünya çapında doğrulayıcı desteği sağladı. Hong Kong ve Dubai etkilerinin uyumlu bir karışımını simgeleyen son MANTRA testnetinin, Hongbai’nin yakın bir zamanda başlatılması, MANTRA Chain’in Cosmos üzerindeki ilk RWA katman 1’i olması açısından önemli bir adım olacak.

MANTRA Nedir?

MANTRA, gerçek dünya düzenleyici gereksinimlerine uyum sağlayabilen ve uygulayabilen ilk RWA L1 blok zinciri olmayı hedeflemekte. Tokenleştirilmiş RWAların benimsenmesini hızlandırarak, MANTRA, düzenleyici hazır bir blok zinciri ile 16 trilyon dolarlık RWA ekonomisini açma potansiyeline sahipt. MANTRA Chain’in uyumlu çerçevesi aracılığıyla, geleneksel finans (TradFi) şirketleri kolayca geçiş yapabilir ve varlık tokenizasyonu ve blok zinciri çözümlerinden faydalanabilir, küresel RWA büyümesini artırabilir.

MANTRA, likidite parçalanması ve zincirler arası etkileşim kabiliyeti gibi temel endüstri zorluklarını ele alarak, güvenli, ölçeklenebilir bir altyapı sağlıyor. Ayrıca MANTRA, kullanıcılara tokenleştirilmiş Real World Asset’lerine (RWA) kolay erişim etrafında inşa edilmiş çeşitli ürün yelpazesi sunan bir DEX de sağlayacak.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir