Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.977
% 2.32
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.977
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Avrupa Birliği, Stabilcoin İhraç Edenler Hakkında Şikayet Dosyası Hazırlıyor !

Avrupa Birliği (AB) , stabilcoin ihraççısı şikayet prosedürleri için taslak kuralları yayınladı.

Avrupa Birliği (AB) finansal düzenleyicileri, kripto varlıklar piyasaları (MiCA) düzenleyici çerçevesi altında daha fazla stabilcoin düzenleme kılavuzu eklemeyi amaçlıyor. Bu, stabilcoin ihraççılarının şikayetleri nasıl ele alması gerektiğini belirleyen taslak düzenleyici standartların yayınlanmasıyla gerçekleşecektir.

Regülatif Teknik Standartlar (RTS), varlık referans token (ART) sahiplerinin şikayetlerinin etkili ve adil bir şekilde çözümlenmesini sağlamak için 13 Mart’ta protokoller yayınladı. Bu protokoller, stabilcoin ihraççılarının şikayetleri etkili bir şekilde ele almak için izlenecek prosedürleri ve standartları detaylandırmaktadır.

Avrupa Bankacılık Otoritesi (EBA) belgesinde şu ifadeler yer almaktadır.

“Bir çerçeve, yeniliği ve adil rekabeti desteklemeli, aynı zamanda perakende sahiplerin yüksek düzeyde korunmasını ve kripto varlıklar piyasalarının bütünlüğünü sağlamalıdır.”

Stabilcoinler için bu düzenleyici çerçeve, EBA raporuna göre, EBA ve AB‘nin piyasalar düzenleyicisi olan Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Otoritesi (ESMA) arasındaki işbirliğinin bir sonucudur. Her iki kuruluş arasındaki danışmanlıklar Temmuz’dan Ekim 2023’e kadar gerçekleştirildi.

Avrupa Birliği , Stabilcoin İhraççıları Hakkında Şikayet Dosyası Hazırlıyor !
EBA’nın MiCA düzenlemeleri kapsamında son taslak Düzenleyici Teknik Standartlar’ın (RTS) duyurusunun ekran görüntüsü. Kaynak: Avrupa Bankacılık Otoritesi, X

Düzenleyici çerçeve, Haziran ayının sonuna kadar Avrupa Komisyonu’na onay için sunulması planlanmaktadır. Bu işlemi takiben, standartlar Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Konseyi tarafından gözden geçirilecek ve daha sonra Avrupa Birliği’nin resmi yayın organı olan Resmi Gazete’de yayımlanacaktır, bu da blok içindeki mevcut yasaların yetkili deposu olarak hizmet vermektedir.

Avrupa Birliği (AB) içindeki MiCA düzenleyici çerçevesi, çoklu fiat para birimlerine veya diğer varlıklara, kripto paralara dahil olmak üzere bağlanabilen stabilcoinleri Varlık Referans Tokenleri (ART’ler) olarak sınıflandırır. Bu, euro veya dolar gibi tek bir para biriminin değerine bağlı olan stabilcoinlerden farklıdır.

Bu önceden, AB stabilcoinleri MiCA düzenlemesi aracılığıyla aktif bir şekilde izlemişti. Stabilcoinlerin denetlenmesine olan talep, Terra’nın UST’sinin çökmesinin ardından artan sistematik etkileriyle ilgili endişelerin ortaya çıkmasıyla daha da acil hale geldi. Ayrıca, Avrupa Bankacılık Otoritesi (EBA) daha önce stabilcoin ihraççıları için düzenlemeler önermişti.

MiCA yasası içindeki bir diğer hüküm de, Kripto Varlık Hizmet Sağlayıcılarının (CASPs) pay sahipleri ve yönetim kurulu üyelerinin titiz bir şekilde incelenmesini zorunlu kılar. Bu düzenlemeler, CASP‘leri yetkilendirirken müşteri varlıklarının ve ticari faaliyetlerin ayrılmasını sağlamayı amaçlar, müşteri ve şirket fonlarının karışmasını önlemeyi hedefler, FTX vakasında olduğu gibi.

MiCA’nın tam uygulanması Aralık ayına kadar beklenirken, stabilcoin düzenlemesi yaz aylarında başlatılacak. MiCA yasası, kripto ihraççıları, hizmet sağlayıcıları ve kullanıcılar için kapsamlı bir çerçeve oluşturmayı amaçlamaktadır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir