Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.677
% 0.60
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.677
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Terraform Labs Tarafından İflas Başvurusu!

Terraform Labs

Terraform Labs ABD Delaware mahkemesine iflas başvurusunda bulundu. Terraform Labs bünyesinde LUNC, LUNA ve stabil bir coin olan UST bulunduruyordu. Firmanın bu başvurusu Bitcoin bu durumdan negatif etkilenirken, LUNC ve LUNA’da yükselişe sebep oldu. Terraform Labs’in iflas başvurusunun ardından LUNC ve LUNA’da %7’ye yakın yükseliş yaşandı, Bitcoin de 41 bin doların altına indi.

Firmanın şu anda sahip olduğu varlıkların 100 milyon ile 500 milyon dolar aralığında olduğu belirtildi.

Hızlı ve verimli bir şekilde, gelen iflas davalarını sonuçlandıran Delaware mahkemesine dün iflas başvurusu yapıldı. Şirket çöküşünü 2022 yılında Terra LUNA sayesinde daha da derinleştirmişti.

Resmi belgelere bakıldığında şirketin borçları varlıkları ile bir eşdeğer olan 100 ile 500 milyon dolar arlığında olduğu söyleniyor.

Terraform Labs CEO Chris Amani yapılan iflas açıklamasının ardından şunları söyledi;

İflas başvurusu, hem SEC davası hem de Singapur’da devam eden bir dava da dahil olmak üzere, yasal konularla ilgilenilmesi anlamında şirketin elini oldukça kolaylaştıracak. .Bizim topluluk ile beraber sağlam altyapılar ve inovasyonun geliştirilmesi için üreteceğimiz yeni projelerdeki çalışmalarımızı kolaylaştıracaktır.

Terraform Labs’in kurucularından ve projenin en çok bilinen ismi konumundaki Do Kwon şu anda Karadağ’da balgede sahtecilikten ötürü cezaevinde bulunuyor. Kwon’un kısa süre içerisinde ABD’ye iade edilmesi ve mart ayı itibarıyla da buradaki SEC davasının başlaması bekleniyor.

Singapur ve Güney Kore’de de adli süreçler devam ederken Do Kwon için Amerika Birleşik Devletlerinde onun adına açılmış birçok dava var.

Çöküşün Başlangıcı

2022’nin mayıs ayında projenin algoritmik sabit coin’i olan UST çökmüş ve daha sonra yaşanan düşüşler bir domino taşı gibi yayılarak diğer kripto şirketlerine de sıçramıştı. Mayıs ayı başında 30 bin doların üzerinde olan Bitcoin, yaşananların ardından haziranda 17 bin dolara kadar inmişti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir