Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.964
% 0.77
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.964
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Ethereum’un Ardından BNB Chain, BEP 336 Yükseltmesini Duyurdu

BNB Smart Chain, Ethereum’un EIP 4844 yükseltmesinin ardından önemli bir güncelleme olan BEP 336’yı duyurdu.

BNB Chain’e göre BEP 336, işlem ücretlerini önemli ölçüde düşürürken ağ performansını artıracak. Yükseltme, büyük veri parçalarının (128 KB’a kadar) geçici ve uygun maliyetli bir şekilde saklanmasını sağlayan “Blob Taşıyan İşlemler” (BlobTx) özelliğini sunuyor. Bu yaklaşım, ağdaki işlem doğrulama sürecini basitleştiriyor. BNB Smart Chain (BSC), verileri tek tek işlemler yerine blob’lar içinde doğrulayarak verimliliği artırıyor. Bu özellik, BNB ekosisteminin layer 2 ağı olan opBNB için özellikle fayda sağlıyor.

Yükseltme, bir blob pazarı ve ön derleme sözleşmesinden oluşuyor. Blob pazarı, ağ talebine göre blob depolama ve iletim maliyetlerini düzenlerken, ön derleme sözleşmesi, bloblardaki verileri işlemlerdeki referanslarına karşı doğrulayarak bir güvenlik katmanı ekliyor.

BEP 336, blob’lar için dinamik bir gas fiyatlandırma mekanizması ve BSC’nin benzersiz ihtiyaçlarını ve yapısını yansıtan farklı bir token yakma mekanizması gibi özellikleriyle Ethereum’un EIP 4844’ünden ayrılıyor.

BEP 336 aşamalı bir şekilde Nisan ayında testnet’te kullanıma başlayacak, ardından Mayıs ayında daha fazla test ve optimizasyon için Magnet aşaması yapılacak. Yükseltme, Haziran ayında bir hard fork ile BSC ana ağında kullanıma başlayacak.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir