Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.906
% 2.32
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.906
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Mahkeme, Silk Road Davası Hakkında Karar Verdi!

Mahkeme, Silk Road Davası Hakkında Karar Verdi!

ABD Dokuzuncu Bölge Temyiz Mahkemesi, ünlü Silk Road davasında Ağustos ayında verdiği kararı onaylayarak, varlıkların federal kontrol altına alınmasına karar verdi.

Bu karar, Silk Road’un illegal faaliyetleriyle ilişkilendirilen dijital varlıklar üzerinde hükümetin hak iddia ettiği önceki bir kararı güçlendirdi. El konulan varlıklar arasında Bitcoin‘in yanı sıra Bitcoin Gold (BTG), Bitcoin SV (BSV) ve Bitcoin Cash (BCH) gibi kripto paralar da bulunuyor.

ABD mahkemesi, 2020 yılında ABD Adalet Bakanlığı’nın varlıklara el koyma kararının ardından, Silk Road’un illegal faaliyetleriyle bağlantılı olarak ele geçirilen Bitcoin’in değerini aşan varlıklara ilişkin kararını Ağustos ayında almıştı. Bu karar, Şahıs X” olarak bilinen bir kişinin Silk Road’u hackleyerek kontrolü ele geçirmesinin ardından gerçekleşmişti.

Dikkatinizi Çekebilir: Near Protocol Grafik İncelemesi ve Fiyat Analizi!

Daha önceki haberlerde, Silk Road’un korsanının James Zhong olduğu ve Zhong’un Nisan ayında bir yıl hapis cezasına çarptırıldığı belirtilmişti.

2 Temmuz’da, Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı (DOJ) ile ilişkilendirilmiş bir kripto para cüzdanı, Silk Road ile bağlantılı yaklaşık 299 milyon dolar değerinde 9.825,25 Bitcoin‘i hareket ettirerek çeşitli işlemler gerçekleştirdi. Kripto analistleri, bu fonların hareketlerini yakından takip ediyor; çünkü ABD hükümeti tarafından gerçekleştirilebilecek büyük bir satışın Bitcoin fiyatları üzerindeki etkilerini değerlendiriyor.

Ross Ulbricht‘in müebbet hapis cezasına çarptırıldığı Silk Road davası, 2011-2013 yılları arasında uyuşturucu ve silah satışlarıyla ünlenen bu illegal pazar yerinin kurucusu ve yöneticisiydi. 2022’de Ulbricht, ABD hükümetine olan borcunu ödemek amacıyla 3 milyar dolar değerindeki çalıntı Bitcoin’i kullanma ve 69.470 Bitcoin üzerindeki hak iddiasından feragat etme kararı almıştı.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir