Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.351
% 2.72
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.351
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Magic Eden, Telif Tartışmalarına Noktayı Koydu

Solana tabanlı NFT platformu Magic Eden, topluluk tarafından sürdürülen telif tartışmalarına yaptığı güncellemeyle noktayı koydu.

Magic Eden, yaptığı son güncellemeyle birlikte telif ücretlerini belirleme hakkını topluluğa bıraktı. NFT alıcıları artık, içerik oluşturuculara ödeyecekleri telif ücretlerini kendileri belirleyecek. Topluluğun eleştirilerine maruz kalan platform, bu tartışmaların artık sürmemesini umuyor.

NFT Platformu Magic Eden Yeni Güncellemesini Duyurdu

Solana ağının en büyük NFT pazarı olan Magic Eden, kullanıcıların ürün satın alırken içerik oluşturuculara ödeyeceği telif ücretinde güncelleme yaptı. Artık kullanıcılar, satın alma ekranında telif ücretini kendileri belirleyebilecek.

Şirket yaptığı açıklamada, şu açıklamalarda bulundu;

“Ne kadar telif ücretinin ödeneceğine ilişkin karar alıcıya devredilecek. Varsayılan olarak, tüm koleksiyonlar ve listeler tam telif ücretlerini karşılayacaktır.”

Şirkete göre, alıcılar üç farklı yol ile telif ücretini belirleyecek. Platformdaki tüm ürünlerde geçerli olacak varsayılan bir telif yüzdesi olacak. Bunu kullanıcılar profil ayarlarından gerçekleştirebilecek. Alternatif olarak, belirli koleksiyon veya ürünlerde telif yüzdesi seçebilecekler.

Şirket yaptığı açıklamada, NFT alım işlemlerinden elde ettiği işlem ücretlerinden de feragat ettiğini söyledi. Her işlemden yüzde 2’lik bir pay alan şirket, bunu topluluk için almayacağını aktardı.

Yapılan duyuru, topluluk arasında süren telif tartışmaları esnasında geldi. Bir grup kesim telif ücretlerinin kaldırılmasını talep ederken, içerik üreticilerini destekleyen kesim ise bunun gerekli olduğunu savunuyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir