Kriptolar:
29723
Bitcoin:
$65.846
% 6.39
BTC Dominasyonu:
%54.5
% 0.58
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 5.93
Korku & Açgözlülük:
64 / 100
Bitcoin:
$ 65.846
BTC Dominasyonu:
% 54.5
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Made.com, satışla “ilgilenen” olası alıcılarla görüştüğünü açıkladı

Made.Com Group PLC (LON:MADE) hisseleri, online mobilya perakendecisinin “ilgili taraflarla” şirketin potansiyel satışı konusunda görüşmelere başladığını açıklamasının ardından Salı günü %20’den fazla artış gösterdi.

Grup, bu taliplerin tam olarak kimler olabileceği konusunda daha fazla ayrıntı vermeyerek sadece bu ayın ortasında teklif sunmaya davet edileceklerini söyledi.

Made.com’dan yapılan açıklamada, “Yönetim Kurulu bu teklifleri inceleyecek ve bundan sonra mümkün olan en kısa sürede sonuçlandırılacak ikinci bir aşamaya katılmak üzere belirli sayıda tarafın davet edilmesini bekliyor.” denildi.

Firma, olası alıcılara Made’in bağımsız bir kamu şirketi olarak faaliyet gösterme planının, önümüzdeki 18 ay içinde 45 ila 70 milyon sterlin (51 milyon ila 80 milyon dolar) aralığında finansman gerektirmesinin beklendiğini de sözlerine ekledi.

Made.com ayrıca “uygun olduğunda” yeni detaylar paylaşacağına söz verdi ancak mevcut görüşmelerin herhangi bir zamanda “değiştirilebileceği veya sonlandırılabileceği” konusunda uyardı.

Firma, piyasa koşullarındaki enflasyon kaynaklı bozulma nedeniyle performansında yaşanan düşüşün ardından Eylül ayı sonlarında devralım için bir araştırma niyetini açıklamıştı. Geçen yıl ilk halka arzdan 90 milyon sterlin toplayan Made.com, sadece 2022 yılında birkaç kez kâr uyarısı çıkardı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir