Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.807
% 1.69
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.807
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Legal & General, yatırımcıların endişelerini giderme amacı sayesinde değer kazandı

Legal & General Group PLC (LON:LGEN), geçen hafta İngiltere Maliye Bakanı Kwasi Kwarteng’in “mini bütçe” açıklaması ile piyasalarda yaşanan dalgalanmanın ardından mali durumuyla ilgili yatırımcıların endişelerini gidermeye çalışınca hisseleri Salı günü değer kazandı.

Firma; emeklilik fonlarının özellikle gelecekteki nakit ihtiyaçlarını karşılamak için ödeme planlamasına olanak tanıyan varlık yönetimi biriminin İngiltere’deki borç odaklı yatırım (LDI) işinin portföylerinde “uygun riskten korunma seviyelerine ulaşmak” için çalıştığını söyledi.

Kwarteng’in en yüksek gelir grubu için vergi indirimi teklifini açıklamasının ardından İngiltere devlet tahvili getirilerindeki artış nedeniyle bu popüler strateji, son zamanlarda baskı altında kaldı. Getirilerdeki bu artış, daha sonra binlerce emeklilik planının LDI sözleşmelerindeki nakit beklentilerini karşılamak için daha da fazla varlık satmasına neden oldu.

Sarmal halindeki satışların, İngiltere finans piyasalarında tam bir erimeye yol açma tehdidiyle karşı karşıya kalması üzerine İngiltere Merkez Bankası (BoE), istikrarı yeniden sağlamak amacıyla uzun vadeli tahvil alımları yapmak üzere devreye girdi. Legal & General , BoE’nin “müşterileri üzerindeki baskıyı hafifletmeye” yardımcı olduğunu belirtti.

Şirket; emeklilik fonları ve onların piyasadaki karşı tarafları arasında bir aracı olarak hareket ettiği için piyasadaki çalkantıdan “bilanço açısından etkilenmediğini” de sözlerine ekledi.

Bu arada Legal & General, ticari bir güncellemesinde mali yılının ilk altı ayında sağladığı %8’lik büyümeye paralel olarak tüm yıl faaliyet kârı raporlamayı beklediğini duyurdu. Yıllık sermaye üretimi de 1,8 milyar sterlin (2,05 milyar dolar) olarak görülürken faiz oranlarındaki artışların, hisse başına kazanç ve ödeme gücü karşılama oranı üzerinde olumlu bir etki yaratması bekleniyor.

Legal & General Grup İcra Kurulu Başkanı Nigel Wilson, yaptığı açıklamada “Bilançomuz ve likidite pozisyonumuz güçlü olmaya devam ediyor ve işletmelerimiz yüksek oranda nakit yaratıyor.” dedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir