Kriptolar:
29723
Bitcoin:
$66.245
% 6.94
BTC Dominasyonu:
%54.5
% 0.58
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 5.93
Korku & Açgözlülük:
64 / 100
Bitcoin:
$ 66.245
BTC Dominasyonu:
% 54.5
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Merkezsiz kripto para borsaları, merkezi olanlardan pazar payı kazanıyor

Citigroup Perşembe günü yayımlanan bir araştırma raporunda, merkezsiz kripto para borsalarının (DEX’ler), son iki yılda merkezi borsalarından (CEX’ler) daha hızlı büyüdüğünü söyledi. Kullanıcıların daha zahmetli prosedürlerden kaçınmak için merkezi platformlardan uzaklaşmaya başlamasıyla aradaki fark gittikçe açılabilir.

DEX’ler, alıcılar ve satıcılar arasında finansal bir aracı olarak hareket eden geleneksel yaklaşım yerine, otomatik algoritmalar kullanarak birçok kullanıcı arasında dijital varlıkların büyük ölçekli işlemlerini koordine eden blokzincir tabanlı uygulamalardır.

Raporda, DEX’lerin kâr payı gibi dağıtılmış gelirleri token sahiplerine ve kendi fonlarını saklama ve sahip olma yeteneği sunduğu belirtildi. Citi, trade etme ödülleri dahil edildikten sonra, bu borsaların Coinbase (NASDAQ:COIN) Pro gibi platformlardan nispeten daha düşük ücret talep ettiğini belirtti.

Banka, DEX’ler ve CEX’ler arasındaki temel farklardan biri, fonların gözetimi olduğunu ve varlıkların CEX’lerle depolanmasında bir risk olduğunu söyledi. Ayrıca banka örnek olarak Celsius Network’ün ve Voyager Digital’in çöküşünü vurguladı.

Citi, yakın vadede düzenlemedeki artışın DEX hacimleri için potansiyel bir itici güç olduğunu belirtti. Kripto düzenlemesi daha geniş bir şekilde geliştikçe, genişletilmiş raporlama gereksinimleriyle, kullanıcılar “KYC ağırlıklı CEX’lerden” DEX’lere geçmeye başlayabileceğini söyledi. Notta, düzenleyici manzaranın daha “zahmetli” hale gelmesi ve daha fazla kullanıcının merkezi olanlardan merkeziyetsiz borsalara geçmesinin muhtemel olduğu vurgulandı.

Citi, DEX’lerin spot trading hacminin %18,2’sinden sorumlu olduğunu ve hacimlerin ayda 50 milyar doların üzerinde esnek kaldığını ve geçen yıl toplam gelirin 3.6 milyar dolar olduğunu belirtti. Uniswap, toplam DEX hacminin yaklaşık %70’ini oluşturan baskın olmaya devam ediyor ve yakın tarihli bir yönetim önerisi kabul edilirse token sahiplerine 250 milyon dolara kadar dağıtabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir