Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.834
% 2.40
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.834
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Mad Lads: Solana Ağındaki İlk xNFT Koleksiyonu

Mad Lads

Son zamanlarda Solana ekosisteminin büyümesiyle NFT koleksiyonlarına olan ilgi de tekrardan arttı. Solana ağının en çok konuşulan NFT koleksiyonlarından olan Mad Lads nedir? Kim tarafından oluşturulmuştur? İşte detaylar!

Mad Lads Nedir?

Mad Lads, 2023 yılının Nisan ayında, 6.9 SOL fiyatla, Solana ağında piyasaya sürülen bir NFT (Non-Fungible Token) koleksiyonudur. Backpack ekibi tarafından piyasaya sürülen ve ilk xNFT koleksiyonu olan Mad Labs, 10.000 adet eşsiz parçadan oluşmaktadır.

Solana’nın en çok aranan NFT koleksiyonlarından biri olan Mad Lads, çeşitli insansı PFP (Profil Resmi)’lerden oluşmaktadır. Bu PFP’ler benzersiz kıyafetler, silahlar, aksesuarlar ve daha fazlasına göre belirlenmiş bir değere sahiptir.

İlk çıktığı sıralarda yaklaşık 3 milyon SOL değerindeki hacmiyle ekosistem içerisinde büyük bir ses duyuran koleksiyon şu anda yaklaşık 1.5 milyon SOL hacmine sahiptir.

Yaratıcıları

NFT projesi, Armani Ferrante ve Tristan Yver liderliğindeki Solana framework geliştirme şirketi olan Coral tarafından oluşturulmuş ve çok yönlü bir cüzdan uygulaması olan Backpack üzerinden piyasaya sürülmüştür.

Mad Labs, yalnızca sanat eserlerini sergilemekle kalmayıp aynı zamanda güçlü bir topluluk ruhunu ortaya çıkarmayı hedeflemektedir. Backpack ekibinin yenilikçi tavrı, Mad Labs’in Solana ekosisteminde büyük bir ses getirmesine yol açmıştır.

Koleksiyonun sanatçılarıysa aşağıdaki görselde belirtilen, alanında başarılı sanatçılardır:

Mad Lads Yaratıcıları

xNFT Nedir?

Yeni nesil NFT’ler olarak da anılan xNFT’ler, çalıştırılabilir programlama komut dosyalarına gömülü, değiştirilemez token’lardır. Basit haliyle bu, xNFT’lerin çalıştırılabilir Web3 uygulamalarına yönelik platformlar olduğu anlamını da taşır.

Honeypot Stratejisi

Mintleme sırasında, kötü niyetli botlarla mücadele etmek için Mad Lads, bir “honeypot” sözleşmesi kullanmıştır. Bu, sistemi kötüye kullanmaya çalışanları sahte bir mintleme sayfasına yönlendirerek, gerçek kullanıcılar için daha adil bir mint ortamı sağlamıştır.

Backpack Ekibinin İzlediği Strateji

Backpack ekibi, iyi tanımlanmış liderlik yapılarına sahip bazı NFT projelerinin aksine, daha anonim bir yaklaşımı tercih etmiştir. Kimlikleri takma isimlerle gizli tutulmaktadır ve çok az topluluğa açık bilgi bulunmaktadır. Bu gizliliğe sebep olabilecek bazı nedenler aşağıda belirtilmiştir:

  • Sanata ve Topluluğa Odaklanma: Ekip, Mad Lads’in sanat eserlerine ve topluluğuna odaklanarak kişilik detaylarından kaçınmayı ve projenin kendi değeri üzerinde durmasını sağlamayı hedeflemiştir.
  • Yaratıcı Özgürlüğü Koruma:  Anonim olarak çalışmak, ekip üyelerine, herkese açık kişilerin kısıtlamaları olmadan denemeler yapma ve sınırları zorlama esnekliği sağlar.

Backpack hakkında detaylı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Nereden Satın Alınabilir?

Mad Lads NFT nereden satın alınır?

Mad Labs NFT’leri, Solana blok zincirinde faaliyet gösteren NFT pazarlarından satın alınabilir. Bu tür pazar yerleri, kullanıcıların NFT’leri listeleyebileceği, satın alabileceği ve satabileceği platformlardır.

Tensor, Magic Eden, Hadeswap ve Solanart koleksiyona erişebileceğini popüler NFT pazar yerleridir.

Siz de buraya tıklayarak Mad Lads koleksiyonuna göz atabilirsiniz.


Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel Telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir