Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.729
% 0.57
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.729
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

LUNA Olayı Büyüyor: Devlet Kurumlarından Açıklama!

LUNA ve UST çöküşü kripto para piyasasını sarsarken, Güney Kore devlet yetkilileri konuyla ilgili açıklama yaparak acil durum kontrolünün başlatıldığını duyurdu.

Güney Koreli kurumlar Terra çöküşünün peşinde

Ülkenin finans piyasalarından sorumlu iki düzenleyici kuruluş olan Finansal Hizmetler Komisyonu ve Finansal Denetim Kapasitesi, gelişmeleri dikkatle takip ettiklerini bildirdi. Bir Finansal Hizmetler Komisyonu sözcüsü, kripto paralar için bağlayıcı kanun veya düzenlemelerin eksikliğini vurguluyor. Mali Denetleme Otoritesinden bir sözcüde, Luna olayının mevcut mali kaygılara yol açıp açmayacağını takip ettiklerini söyledi.

LUNA ve UST’nin çökmesi ve güven kaybetmesinin ardından, Güney Kore kripto para birimleri üzerinde yasama faaliyetlerini arttı. Yetkililer, kilit ülkelerdeki ‘kripto para birimi’ mevzuatının gelişimini izleyerek uygun mevzuatın geçişini hızlandırmak istediklerini belirttiler. 2024 yılına kadar yürürlüğe girmesi hedefiyle önümüzdeki yıl kripto para piyasası için tüketici korumasını içeren bir mevzuat planlıyorlar.

Mali makamların mevcut mevzuat uyarınca Terra platformundan veri talep etme, değerlendirme veya denetleme yetkisi yoktur. Ülkenin geçen yıldan beri yürürlükte olan tek kripto para birimi mevzuatı, borsalar gibi sanal varlık hizmet sağlayıcılarının kara para aklama operasyonlarını izlemesine izin veriyor.

CZ, Binance’in 300 milyon dolarlık Terra (LUNA) yatırımı iddialarına cevap verdi

Coinmuhendisi.com olarak aktardığımız üzere Terra ekosisteminin çöküşmesinin ardından Twitter’da Binance’in Terra’ya 300 milyon dolar yatırım yaptığına dair söylentiler yaygınlaştı. Konu hakkında ayrıntılı açıklamalar yapan CZ, Terra’ya yatırım yapmadıklarını netleştirdi. CZ daha önce yine Twitter’dan Terra ekibini çöküşü durdurma için aldıkları kararlar nedeniyle eleştirmişti. Binance’in temasına rağmen geri dönüş yapmadıklarını bildirdi. Ayrıntıları bu makalede ele aldık.

FTX CEO’u Sam Bankman-Fried’da Terra hakkında açıklamalar yaptı. Projenin aşırı iyi pazarlanarak milyarlarca dolar fon toplayan başarısız kan testi girişimi Theranos’a benzemediğini söyledi. Ayrıca Terra ekosistemini kurtaracak yeni teklifleri değerlendirerek, çöküşün 1:1 oranında destekleyemeyen stablecoin UST’den kaynaklandığını vurguladı.

Şimdi Do Kwon projeye gerçekten inandığını ve sahtekarlık yapmadığını kanıtlamak zorunda.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir