Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.582
% 2.86
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.582
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

LUNA 2.0 Binance Fiyatı Nedir? İyi Bir Yatırım Mı?

LUNA 2.0 Terra hard fork’un lansmanında, Binance, Kraken, FTX, Huobi, KuCoin ve Bitfinex, Terra ile çalışan önde gelen kripto para borsaları oldu. Terra’nın LUNA hard-fork teklifi %65,5 oyla geçti, Revival Plan-2 algoritmik stablecoin UST olmadan iş başında. LUNA fiyatı, LUNC ve UST’nin devasa çöküşünde holder’ların maruz kaldığı kayıpları silebilir mi? LUNA 2.0 için ayrıntılı haberimizi okuyucularımız için hazırladık.

LUNA 2.0 başlangıç ​​fiyatı nedir?

Sosyal medya raporlarına göre, LUNA 2.0’ın piyasaya sürüldüğünde 50 dolara mal olacağı söyleniyor. Bazı raporlar, 30 ile 60 dolar arasında herhangi bir değeri olabileceğine inanıyor. LUNA 2.0’ın lansman fiyatının ne olacağı henüz Terraform Labs’ın online kanallarında onaylanmadı. Ekip resmi bir onay gönderene kadar hiç kimse LUNA 2.0’ın fiyatını garanti edemez.

LUNA 2.0’ın fiyatı, 1 milyar yeni LUNA tokeni’nin basılması kararı ile belirlenecek. Luna Classic (LUNC) şu anda 0,5 dolara düştüğünden beri hızlanan 6,5 trilyonluk dolaşım arzına sahip. Yeni token arzının, bundan önemli ölçüde daha düşük olduğu dikkatleri çekiyor.

LUNA 2.0 iyi bir yatırım mı?

Bazı yatırımcılar Terra’nın çöküşü nedeniyle acı çekti ve çoğunun parayı tekrar elde edememe olasılığı var. Güney Koreli savcılar ona karşı dava açsa da, Terra’nın kurucu ortağı Do Kwon’un bu şirketin çöküşünden sorumlu olup olmadığını belirlemek için henüz çok erken.

Bu nedenle uzmanlara göre, Terra 2.0, Terra 1.0’da var olan boşlukları muhtemelen kapatacak. Uzmanlar, Terra’nın güçlü marka bilinirliği göz önüne alındığında, yakın gelecekte bir fiyat sıçramasının göz ardı edilemeyeceğini değerlendiriyor.

LUNA 2.0 airdrop’u ne zaman?

Terra Blockchain’in ilk bloğu LUNA airdrop’una ev sahipliği yapacak. Ayrıca, ağ güvenliğini sağlamak için Terra doğrulayıcıları LUNA ile ilişkilendirilecek. Ancak LUNA, Genesis’teki kilidin açılmasının ardından en az 6 ay boyunca kullanıcılar tarafından kullanılamayacak. Terra Station’da stake hakkı kazanıldığında, tokenler görünür olacak. Kullanıcılar, Terra Station’da likit veya likit olmayan LUNA ile stake yaparak ödül kazanabiliyorlar. Kullanıcılar ayrıca Terra Station yönetiminin bir parçası olabiliyor.

LUNA 2.0 Coinbase’de olacak mı?

Luna 2.0 airdrop’a destek sunan tüm kripto borsalarına rağmen, Binance en dikkat çekici olanı olsa da, Coinbase’in sessizliği giderek daha belirgin hale geliyor.

Coinbase, Terra (LUNA) ve LUNA’yı temsil eden bir Ethereum tokeni olan WLUNA’daki trade’i 27 Mayıs 2022 Cuma günü, yaklaşık olarak ET 12’de askıya alacağını duyurdu. Coinbase, Coinbase Pro ve Coinbase Exchange, bugün uygulanacak bu karardan etkilenecek. Coinbase’in altyapı kolu Coinbase Cloud, Terra ve gelecekteki tüm Terra Blockchain’leri için desteği askıya aldı. Luna 2.0 tokenini memnuniyetle karşılayacaklarını açıklayan diğer borsalara rağmen, ABD şirketi sessiz kaldı ve çalışmalarda Luna 2.0’ı listeleme planı görünmüyor.

Luna 2.0 nereden satın alınır?

Terra’ya göre, daha önce Luna 2.0’ı destekleyen kripto borsalarının çoğu, 27 Mayıs’tan itibaren bu imkanı sunmaya başlayacak. Mevcut Terra projeleri, yeni Terra Luna kurtarma planını kullanarak yeni Terra Luna Blockchain’ine geçebilir. Luna tokenleri, bu planın bir parçası olarak Luna cüzdanlarındaki ve borsalardaki mevcut sahiplerine airdrop olarak gönderilecek.

Binance, Huobi, Crypto.com ve ByBit, Terra Luna 2.0’ı destekleyen kripto borsaları arasında yer alıyor. Daha fazla borsa, Luna 2.0’ın Genesis blok yaklaşımları olarak destekleneceğini duyurmaya devam ediyor.

Kraken, Luna 2.0 airdrop desteğini duyurdu

Kripto borsası Kraken, yeni airdrop için desteğini açıklayan en son borsa oldu. Borsa yeni varlığı LUNA2 olarak adlandıracak, Terra Classic ise LUNA olarak kalacak. Mevcut LUNA mevduat adresleri her iki varlık için de çalışmaya devam edecek. Kraken, daha önce benzer duyurular yapan Binance, HitBTC, Huobi ve Bitfinex gibi diğer borsalara katılıyor.

Terraform Labs’ın kurucu ortağı Do Kwon, haberi tweetleyerek bu duyuruyu memnuniyetle karşıladı.

Kraken’in airdropla ilgili olarak attığı belirli adımlar hakkında daha fazla ayrıntı henüz kesinleşmedi ve yakında paylaşılacak.

Terra 2.0 lansmanına Binance Coin’de büyük bir hareket eşlik ediyor

Bu arada kripto para analistleri, Binance Smart Chain’in tokeni BNB’de olası büyük bir hareket belirlediler. Binance Coin hala düzeltici trend kanalı içinde olsa da, analistler BNB fiyat toparlanması için yükseliş hedefi belirlediler.

Kripto borsaları Terra’nın LUNA Blockchain’ini memnuniyetle karşılıyor

Terraform Labs’ın kardeş tokenleri LUNA ve UST, algoritmik stablecoin’in depeksiyonunun ardından tarihteki ilk ‘kripto bankası hücumun’ tanık oldu. Kurucu ortak Do Kwon hiç vakit kaybetmeden LUNA için UST’siz bir canlanma planı hazırlayarak yeni bir Blockchain önerdi.

Topluluk hard fork’u eleştirirken, Terraform Labs bunu bir ‘genesis’, önceki Blockchain’le geçmişi paylaşmayan yeni bir Terra LUNA Blockchain’in doğuşu olarak değerlendiriyor.

Terra’nın LUNA hard fork’unu destekleyecek kripto borsaları

Binance kısa süre önce LUNA 2.0 kurtarma planında Terra ile ‘yakından’ çalıştıklarını açıkladı. Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ), daha önce stablecoin UST’nin çöküşünü ve kripto ekosistemi üzerindeki olumsuz etkisini eleştirmişti. Ancak, LUNA ve UST holder’ları topluluğunun çıkarlarını göz önünde bulundurarak, borsa öne çıktı ve LUNA 2.0 Blockchain’i ve tokenini memnuniyetle karşıladı.

Son 24 saat içinde, Huobi, Bitfinex, Bitrue, HitBTC ve FTX Terra’nın LUNA 2.0’ını memnuniyetle karşılama ve Blockchain’in yeni sürümünü destekleme niyetlerini açıkladılar. Terra’nın LUNA kurtarma planı, Güney Koreli yetkililerin Do Kwon üzerindeki baskısına rağmen devam ediyor

Terraform Labs, 27 Mayıs Cuma günü tamamlanması beklenen Ekosistem Canlandırma Planı-2 ile ilerliyor. Terra’nın LUNA 2.0 test ağı zaten yayında ve yeni LUNA ana ağının lansmanı tamamlandığında, yerel tokenin bir başlangıç ​​Blockchain’i olarak yeniden doğuşu tamamlanacak. Do Kwon ve Terraform Labs, yeni Blockchain’i blok 0 ile başlayıp LUNA Classic’i terk edeceğinden, bir hard fork olarak etiketlenmeyi reddediyor. Yeni LUNA tokenlerinin %30’u, hem çöküş öncesi hem de sonrasında LUNA ve UST sahiplerine sabit bir şekilde verilecek. LUNA kurtarma planı için yapılan oylama, iki hafta önce Terra fiyaskosundan etkilenen birçok yatırımcının öfkesine rağmen, Terra topluluğu arasında %65 oranında olumlu oy aldı.

Terra’nın LUNA 2.0 test-net’i şimdi yayında, anlık görüntü 26 Mayıs’ta gerçekleşebilir ve main-net lansmanının 27 Mayıs Cuma günü gerçekleşmesi ve böylece LUNA çatalını tamamlaması bekleniyor. Terra’nın main-net lansmanına, uygun LUNA ve UST holder’ları için bir airdrop eşlik edecek. Bu arada Terra topluluğundan ihbarcılar, Terraform Labs ve kurucularına karşı dava açmak için yasal destek ve dava fonu topladı.

Terra’nın LUNA 2.0’ı burada ve Testnet şimdi yayında

Do Kwon’un Terra Ekosistem Revival Planı-2 için oylama tamamlandı ve topluluğun çoğunluğu Terra’nın yeniden doğuşunu memnuniyetle karşıladı ve LUNA 2.0’ı doğurdu. Oyların %65,5’i LUNA’yı canlandırma ve yeni tokeni ‘saldırı öncesi’ ve ‘saldırı sonrası’ LUNA ve UST sahiplerine ve geliştirici topluluğuna dağıtma planının lehindeydi.

Teklif 1623 Rebirth Terra Network’ün oylanması sona erdi

Terra topluluğunu eğitmeye adanmış bir doğrulayıcı olan Orbital Command, Twitter’da LUNA 2.0 test ağının artık yayında olduğunu duyurdu. Doğrulayıcı, Terra’nın LUNA hard fork’unu tamamlaması gereken 27 Mayıs’ta bir main-net lansmanının gerçekleşeceğini duyurdu.

LUNA 2.0 yerel varlığı LUNA ve ‘saldırıdan’ önce ve sonra LUNA ve UST’yi elinde tutan topluluk üyeleri, tüm tokenlerin %30’u dahil olmak üzere ilk airdrop’u alabilecek. ‘Saldırı öncesi’ anlık görüntü 7 Mayıs’tan ve ‘saldırı sonrası’ görüntü 27 Mayıs’ta planlanıyor.

Daha iyi anlamak için, 27 Mayıs’ta 1.000 UST’ye (‘saldırı sonrası’ anlık görüntü) sahip bir kullanıcı, 0,013 çarpı 1.000, 13 yeni LUNA tokeni alabilecek. Her kategori sabit bir şekilde yeni LUNA almaya hak kazanıyor:

  • Saldırı öncesi LUNA – 1 : ~1.1
  • Saldırı öncesi aUST – 1 : 0.033
  • Saldırı sonrası LUNA – 1 : 0.000015
  • Saldırı sonrası UST – 1 : 0.013

Bir kullanıcının hangi kategoriye düştüğünden bağımsız olarak, LUNA 2.0 airdrop’unun %30’unun kilidi 27 Mayıs’ta açılacak ve geri kalanı altı aylık bir zamanlamayla iki yılda doğrusal olarak kazanılacak. Bu süre, küçük miktarlara sahip token sahiplerinin benzer başlangıç ​​likidite profillerine sahip olmasını sağlıyor. Airdrop ile bırakılan tokenlar bağlı durumda olacak ve kullanıcıların bunları transfer edebilmek için 21 gün boyunca bağlarının çözülmesini beklemesi gerekecek.

Hard fork değil, Genesis Blockchain

Do Kwon’un LUNA için son kurtarma planı, algoritmik stablecoin UST’yi düşürür ve LUNA varlık adı aynı kalırken yeni bir Blockchain’in geliştirilmesini öneriyor. Bu süreç, Terra topluluğunda hard fork olarak anılıyor.

Terraform Labs, terminolojiye ışık tuttu ve LUNA’nın bir oluşum Blockchain’i olarak yeniden doğuşunun bir hard fork olmadığını açıkladı. LUNA 2.0, tipik bir hard fork’ta meydana gelenin aksine, tüm geçmişini önceki Blockchain’le paylaşmıyor. Bu nedenle, LUNA 2.0’ın Blockchain’i blok 0 ile başlıyor ve LUNA Classic’i geçmişte bırakıyor. Bu, LUNA Classic’te (LUNC) bulunan uygulamaların yeni Blockchain’de önceden var olmadığı ve LUNA 2.0’a taşınmaları gerekeceği anlamına geliyor.

LUNC ile ilgili çeşitli protokoller, LUNA 2.0 desteği ile öne çıktı. Phoenix Finance, Spectrum Protocol, Astroport, Terra Name Service, Falcon Wallet, LUNA 2.0’a geçmeye ve desteklerini Terraform Labs’a genişletmeye hazır anahtar uygulamalar arasında yer alıyor.

Do Kwon, LUNA 2.0 listesi için Kore borsalarına yaklaştığını yalanladı

Coinmuhendisi.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere Güney Koreli bir medya kuruluşu olan Heraldcorp, Terraform Labs’ın kurucu ortağı Do Kwon’un bir LUNA 2.0 listesi için Kore’nin en büyük beş kripto para borsasına yaklaştığını bildirdi.

Güney Kore polis gücünün mali soruşturma kolu şu anda Terraform Labs ve iki kardeş token, LUNA ve algoritmik stablecoin UST’yi devasa çöküşlerinin ardından araştırıyor. Yetkililer borsalara ulaştı ve onlardan Terraform Labs’ın çöken token’leriyle ilgili hesapları dondurmalarını istedi. Sonuç olarak, borsalar LUNA (LUNC) desteğini sonlandırdı.

Do Kwon haberi Twitter hesabından ele aldı ve iddiaları yalanladı. Heraldcorp, olayı endüstri içinden bir kişinin, temasın nasıl kurulduğuna dair ayrıntıları ve Do Kwon’un Terraform Labs’tan yöneticisi tarafından gönderilen Telegram mesajının içeriğini paylaşmasının ardından bildirmişti.

Binance CEO’su CZ, AMA’da LUNA ve UST çökmesi ile ilgili önemli ayrıntıları paylaştı

Reddit’te düzenlenen bir AMA oturumunda, kullanıcılar Binance CEO’su Changpeng Zhao’ya ulaştı ve devasa UST çökmesi ve de-peg’i ve yaklaşan LUNA hard fork’u veya Terraform Labs’ın ifade ettiği gibi Genesis Blockchain’i ile ilgili birkaç soru sordu.

CZ, dünyanın en büyük borsasının Anchor Protocol’de Terraform Labs’ın algoritmik stablecoin UST’sini stake ettiğini açıkladı. Ancak, borsanın kazanma programının bir parçasıydı ve buna kullanıcı eğitimi ve kapsamlı sorumluluk reddi beyanları eşlik etti.

Binance, Anchor Protocol’de UST’nin stake edilmesinin nasıl çalıştığı ve bununla ilişkili riskler konusunda şeffaftı. CZ, UST ve LUNA holder’larının Binance hakkındaki endişelerini hafifletti ve ağ istikrarsızken borsanın varlıkların trade’ini neden duraklattığına ve çökme olayı sırasında token Blockchai’ini durduğuna dair fikir verdi.

Muhbir, Terra ile savaşmak için üç hukuk firmasını bir araya getiriyor

Terra topluluğu üyesi ve ihbarcı ‘FatMan’, davalar için para toplamak için önde gelen üç hukuk firmasından destek aldı. Amacı, Terraform Labs ve Do Kwon ve arkadaşlarına karşı toplu dava açmak. FatManTerra, Twitter hesabında UST ve LUNA’nın çöküşü ve ilgili kurumlarla ilgili bilgi uçuranların düzenli güncellemelerini ve görüşlerini paylaşıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir