Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.330
% 4.06
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.330
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Loopring Nedir? LRC Coin

Loopring, merkeziyetsiz borsaların geliştirilmesi için tasarlanmış, kullancıların borsalar arasında varlık ticareti yapmalarını sağlayan Ethereum tabanlı bir platformdur.

Loopring Nedir?

Daniel Wang tarafından kurulan Loopring Foundation çatısı altında geliştirilmiş bir protokoldür. Kullanıcıların borsalar arasında varlık ticareti yapmalarını sağlayan bir sistem olarak tanımlanmaktadır. Ethereum blokzinciri üzerine yer alan Loopring, merkeziyetsiz ticareti kolaylaştırmayı amaçlayan bir katman-2 protokolüdür. Emir eşleştirme yolu ile, ticareti kolaylaştırmayı hedeflemektedir. Loopring ağına gönderilen emirleri bir havuzda toplar ve birden fazla borsanın emir defterleri aracılığıyla doldurur. Loopring, merkeziyetsiz kripto para borsası DEX’in likiditesini artırmak için oluşturulmuştur. Merkezi borsalar, güncel olarak kripto ticaret sevislerinin ana işlem kanalıdır.

Oldukça popüler olsa da merkezi borsaları kullanmanın birkaç riski bulunmaktadır. Bunlardan biri de emanete dayalı olmasıdır. Merkezi borsalar, kullanıcıların fonlarını yatırma ve çekme süreçleri arasında tutmaktadır. Potansiyel siber saldırılar, borsa içindeki kötü niyetli kişiler veya düzenleyici müdahaleler yüzünden kısmen veya tamamen kaybedilme riski altına girmektedir. Ayrıca diğer problemlerden biri de şeffaflık eksikliğidir. Alım satım işlemlerinin blockchain üzerinde gerçekleşmemesi, borsa tarafından fiyat manipülasyonlarını mümkün kılmaktadır. Bunun yanı sıra emanet sırasında kullanıcı fonlarını izinsiz amaçlarda kullanabilmesine de neden olmaktadır. Loopring protokolü, yenilikçi çözümler ile merkeziyetsiz borsaların dezavantajlarını azaltıp ya da ortadan kaldırırken avantajlarını da sunmaktadır. Ayrıca Loopring, DEX’in likiditesini artırmakla birlikte emir işlemlerinin verimini yükseltmeyi amaçlamaktadır.

LRC Coin Nedir?

Ethereum tabanlı Loopring’in kripto para birimi LRC Coin’dir. ERC-20 standardında oluşturulan LRC Coin’in birçok kullanım durumu bulunmaktadır. Loopring’in sunduğu merkeziyetsiz borsada kripto paralarla işlem yapmak için LRC Coin kullanılmaktadır. Ayrıca kullanıcılar, DEX içerisinde işlem sonucunda ortaya çıkan işlem ücret masrafını da LRC Coin ile ödemektedir. LRC Coin, madenciliği yapılamayan bir token’dır. Bu sebeple kullanıcılar, staking ve işlemci madenciliği arayıcılığıyla pasif gelir elde edememektedir.

Loopring Nasıl Çalışır?

Kullanıcıları al sat yapmak istediklerinde, ticaret başlamak için borsaya para yatırmaları gerekmemektedir. Loopring ile fonlar her zaman kullanıcı cüzdanlarında kalmakta ve emirlerle kilitlenmemektedir. Kullanıcılar işlemlerni gerçekleştirirken paraları üzerinde tam bir hak sahibi olurlar. Bir emir uygulanmadan önce iptal edilmesine, düzeltilmesine veya artırmasına olanak tanımaktadır.

LRC Coin Nereden ve Nasıl Alınır?

LRC Coin, Loopring platformunun yerel kripto para birimidir. Birçok kripto para borsasında listelenmektedir. Bunlara örnek olarak; Binance, KuCoin, Kraken, Coinbase Exchange, Bitstamp, Uniswap (V2), Bithumb, Bittrex, OKX, Gate.io verilebilir.

LRC Coin satın almak isteyen yatırımcılar, öncelikle bu platformlardan birine üye olmalıdır. Üyelik işlemleri ve hesap oluşturma işlemlerinden sonra kimlik doğrulanmalıdır. Tüm bilgiler eksiksiz girildikten sonra, alım satım sayfası üzerinden istenilen miktarda LRC Coin satın alınabilir. Satın alınan LRC Coin’ler, işlemlerde kullanılabilir ya da daha sonra kullanılmak üzere cüzdanlarda saklanabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir