Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.748
% 3.95
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.748
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Lido DAO Oylama Yaptı: Milyonluk LDO Satışına Hayır!

Lido Finance’i kontrol eden yönetim organı Lido DAO, LDO token arzının yüzde 1’ini Dai (DAI) olarak Dragonfly Capital’e gönderecek bir teklifi reddetti. Söz konusu yüzde 1’lik miktar, yaklaşık 14,5 milyon dolara denk geliyordu. İşte detaylar…

Lido DAO, son teklifi reddetti

Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere LDO, Lido Staked Ether (stETH) tokenını yayınlayan Lido Finance protokolündeki yerel tokendır. DAI, Maker Protocol tarafından çıkarılır. Dolara sabitlenmiş bir stablecoin’dir. Teklif geçseydi, kripto girişim kapitalisti Dragonfly Capital, her biri 1.45 dolardan 10 milyon LDO tokenı alacaktı. Üç seçenek arasında toplam 609 oy kullanıldı, ancak teklif nihayetinde ret yedi. Teklif, toplam 43 milyon tokela reddedildi. Toplam 40.3 milyon token, oyların büyük çoğunluğunu oluşturan dokuz balinanın elinde bulunmakta.

Diğer iki seçeneğin ilki, LDO tokenlarında bir yıllık bir kilitlenmeye yönelikti. Diğeri ise kilitleme olmaksızın teklifin lehindeydi. Bu oy, teklifte öngörülen toplam 20 milyon LDO token tahsisinin ilk yarısı içindi. 10 milyon LDO tokenının ikinci kısmı LidoDAO hazinesine satılabilir. Ancak bu ilk ret sonrasında bu oylamanın gerçekleşip gerçekleşmeyeceği belli değil. Lido’nun hazinesi şu anda yazı yazılırken yaklaşık 228 milyon dolar değerinde.

Teklifin amacı neydi?

DAO üyesi Jacob Blish tarafından yayınlanan 18 Temmuz önerisi, LidoDAO’nun daha fazla kaynak yaratma konusunda endişelenmeden Lido Finans protokolündeki işlevlerini yerine getirmesi için iki yıllık bir pist sağlamayı amaçlıyordu. Blish, “Bu, Lido’nun ve ana katkıda bulunanların uzun vadede protokol için gereken önemli çalışmalara devam etmelerini ve özerk, kendi kendini yöneten bir kolektif olarak gelişmelerini sağlayacaktır,” ifadelerini kullandı.

Blish, teklifin Lido’nun “daha fazla piyasa eyleminden bağımsız olarak Lido’nun hayatta kalmasını ve güvenliğini sağlamak için istikrarlı bir durumda” kalmasını sağlamak için stablecoin birikimini belirlediğini de sözlerine ekledi. Sonuçlar geldiğinden beri projenin Discord ve Twitter hesapları sessiz kaldı. Bu nedenle Lido topluluğu üyeleri, oylamanın sonucu hakkında kayıtsız duruyor. Teklifin reddedilmesiyle, teklif ortama geri dönecek ve muhtemelen yeniden oylanacak.

Haseeb Qureshi ve Bo Feng liderliğindeki Dragonfly Capital, kripto ve Web3 yatırım portföyünde en az 57 şirkete sahip. Firma, Nisan ayında 650 milyon dolarlık bir finansman turunu kapattı. Lido, Ether (ETH) yatırımcılarının, Ethereum ağının Eylül ayına kadar beklenen Proof-of-Stake (PoS) konsensüsüne geçişine hazırlık olarak coinlerini stake etmelerine izin veriyor. Teklifi reddetmek için hatırı sayılır ağırlığı olan 17 milyon tokeni ortaya koyan LDO balinası, LidoDAO’da, başka bir devam eden oylama lehine oy verdi. Kabul edilirse, projenin çoklu imza cüzdanlarından birine bir geliştirici ekleyecek. Bu teklif, protokolün fonlarının güvenliğini artırmak için tasarlanmıştır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir