Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.143
% 0.88
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.143
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Ledger, Eleştirilerin Ardından Ledger Recover Lansmanını Erteledi!

Kripto donanım cüzdanı üreticisi Ledger, kripto topluluğundan gelen yoğun eleştirilerin ardından Ledger Recover adlı yeni ürününün lansmanını erteledi.

Ledger CEO’su Pascal Gauthier, 23 Mayıs’ta gerçekleşen bir Twitter Spaces etkinliğinde, bu deneyimin kendileri için bir “alçakgönüllü deneyim” olduğunu ve iletişim konusunda zor bir ders olduğunu ifade etti. Gauthier, yanlış iletişim kurduklarını ve insanları şaşırtmak gibi bir niyetlerinin olmadığını belirtti. Topluluğun yönlendirmesini anladıklarını ve iletişim eksikliği için özür dilediklerini ifade etti.

Endişeleri gidermek amacıyla, Ledger’ın kod tabanının daha fazla açık kaynak haline getirme planlarının hızlandırılacağı duyuruldu. Gauthier, işletim sistemi temel bileşenleri ve Ledger Recover ile başlayarak bu çalışmaların tamamlanmasının ardından bunların yayınlanacağını belirtti.

Ledger’ın baş teknoloji sorumlusu Charles Guillemet ise önümüzdeki günlerde Recover Protokolü ile ilgili bir beyaz bültenin yanı sıra “Recover’ın ilkelerini açıklayan” teknik blog yazıları ve sürecin ayrıntılarının açık kaynak haline geleceğini söyledi.

Guillemet, kriptografi ve güvenlik uzmanlarının protokole göz atarak daha fazla güvence sağlayabileceklerini ve nasıl çalıştığını anlayabileceklerini vurguladı. Ayrıca, geliştiricilerin kendi yedekleme sağlayıcılarını oluşturabilmelerine olanak tanıyarak tohum ifade parçaları için Ledger’ın sunmuş olduğu çözümleri kullanmak zorunda olmadıklarını belirtti.

Bu adımın Ledger için her zaman önemli olduğunu ancak son olayların bunun topluluk için ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini ifade eden Guillemet, bu nedenle açık kaynak kullanım sürecine öncelik vermeye karar verdiklerini belirtti. Ledger daha önce verdiği demeçte, kodlarının giderek daha fazlasını açık kaynak haline getireceklerini ve Raspberry Pi ile benzer bir seviyeye ulaşmayı hedeflediklerini açıklamıştı.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir