Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.055
% 2.79
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.055
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Kuzey Kore Kripto Danışmanı Moskova’da Gözaltına Alındı

Kuzey Kore Kripto

Interpol’ün Moskova bürosu, Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı tarafından suçlanan Kripto Danışmanı bir İngiliz vatandaşını gözaltına aldı. Söz konusu kişi ABD’nin Kuzey Kore ülkesine yönelik yaptırımlarını ihlal etmek için komplo kurmakla suçlanmakta.

Yerel basına göre Kuzey Kore Kripto danışmanı 31 yaşındaki İngiliz vatandaşı Christopher Emms, Interpol’ün “kırmızı bülteni” üzerine 21 Şubat’ta Moskova’da kaldığı hostelde gözaltına alındı.

Nisan 2022’de, İspanyol vatandaşı Alejandro Cao De Benos ile birlikte, Emms’in Kuzey Kore ülkesine para aklamak ve yaptırımlardan kaçınmak için blok zinciri ve kripto para birimini nasıl kullanabileceği konusunda talimatlar verdiği iddia ediliyor. İkili, 2019 Pyongyang Blockchain ve Kripto Para Konferansını planladı ve organize etti.

Komplonun üçüncü katılımcısı ise eski bir Ethereum geliştiricisi olan Virgil Griffith. Kasım 2019’da Federal Soruşturma Bürosu tarafından tutuklananrak suçunu kabul etti ve 63 ay hapis cezasına mahkum edildi. Emms, Uluslararası Acil Ekonomik Güçler Yasasını ihlal etmek için komplo kurmak suçundan 20 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceği düşünülmekte.

Uluslararası yaptırım kurumları karşısında insan haklarını savunmaya yardımcı olan bir sivil toplum kuruluşu olan Due Process International’ın kurucusu Radha Stirling, daha önce Emms aleyhinde güçlü bir kanıt olmadığını iddia etmişti:

Eylül 2022’de Suudi Arabistan Amerika’nın iade talebini yasal dayanağı olmadığı gerekçesiyle reddetti ve Emms’i sekiz aylık bir seyahat yasağının ardından serbest bıraktı. Emms hemen ülkeyi terk etti ve Rusya’ya kaçtı. Ancak, ülkenin DoJ’un kripto sektöründeki mali yaptırımları uygulama çabaları tarafından hedef alınmasına rağmen, yerel yetkililer Amerikalı meslektaşlarına yardım etmeye karar verdi.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version