Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.716
% 4.02
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.716
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

KuCoin 5. Yılında Harika Etkinlikleriyle Bizimle!

Hayatımıza dahil olduğundan beri 20 milyonun üzerinde kullanıcı sayısına, 700’den fazla listenen coin’e ve 2 trilyon doların üzerinde toplam işlem hacmine ulaşmış ve Dünya sıralamasında belli bir yere gelmiş kripto para borsası KuCoin 5. yılını kutluyor.

5 yıldır kripto para yatırımcılarına ve kullanıcılarına hassasiyetle hizmet veren platform bu önemli günü akılda kalıcı kılmak için etkinlikler ve kutlamalar düzenliyor.

Peki bu KuCoin borsası nedir? 5 yıllık süre zarfında neler yapmış? Gelin hep birlikte inceleyelim.

KuCoin Nedir?

Eylül 2017’de faaliyetlerini başlatan kripto para borsası KuCoin, Seyşeller’deki operasyonel merkezi ile küresel bir borsa olarak tanımlanabilir. Kullanıcı odaklı bir platform oluşturma hedefi ile ilerleyen KuCoin, 700’den fazla kripto para birimini kullanıcılarına sunuyor.

Borsa şu anda, 207 ülkede 20 milyon kullanıcısına spot işlem, marj işlemleri, P2P fiat işlemleri, vadeli işlemler, staking ve kredi hizmetleri sunuyor.

Yapılan açıklamalara göre KuCoin bu sene B Serisi öncesi bir tur aracılığıyla 150 milyon doların üzerinde yatırım topladı ve toplam yatırımları A Turu ile birlikte 170 milyon dolara ulaştı. Bunun yanı sıra platform toplam 10 milyar dolarlık bir değerleme aldı.

Ayrıca CoinMarketCap verilerini incelediğimizde KuCoin borsasını şu anda en iyi 5 kripto borsasından biri olarak görüyoruz.
Bunlarla birlikte 2021’de Forbes, 2022’de The Ascent tarafından sırasıyla En iyi kripto borsası ve en iyi kripto uygulaması olarak seçildi.

KuCoin 5 Yıl İçerisinde Neler Yaptı?

KuCoin, 7 girişimcinin önderliğinde kurulduğundan bu yana 142 kat büyüyerek uluslararası sahnede bin kişiyi aşan etkili bir ekip haline dönüştü.

Şu anda dünya genelinde 200’den fazla ülkede 20 miliyondan fazla kullanıcıya hassasiyetle hizmet veriyor. Üstelik 1 milyondan fazla topluluk üyesine özel olarak 23 farklı dil desteği sunuyor.

KuCoin, piyasadaki yeni kişilerin, deneyimli yatırımcılar gibi kripto para alıp satmasına yardımcı olmak için otomatik alım satım işlemleri sunan Trading bot teknolojisini ortaya çıkarırken; kripto ve geleneksel oyunlar için 2022 yılında kurulmuş Wonderland isimli bir interaktif NFT başlatma platformuna da sahip.

ETH, BSC ve KCC gibi ana akım ağları destekleyen merkeziyetsiz NFT pazar yeri Windvane ise başlatıldığı Mayıs ayından beri kararlı bir şekilde 1 milyon kayıtlı kullanıcıya ulaştı.

Haziran ayında kullanıma açılan çoklu zincir kripto cüzdanı KuCoin Wallet ile de ETH, Polygon, BNB ve KCC olmak üzere 4 blockchain ağını destekliyor.

KuCoin’de gerçekleştirilen vadeli işlemler, 2022’de 10 milyar doları aşarak en yüksek günlük işlem hacimli ilk 5 Küresel Vadeli İşlem Borsasından biri oldu. Ayrıca KuCoin Pool, 2022’de bilgi işlem gücünü yüzde 500 artırarak dünyanın en büyük 10 Bitcoin madencilik havuzu listesine girdi.

5 yıl içerisinde hızlı bir büyüme göstererek kümülatif işlem hacmi 2 trilyon doları geçen KuCoin, temel politikalarından biri olan küreselleşme doğrultusunda Bangkok, Hong Kong ve Dubai gibi bölgelerde merkezler açarak yeni fırsatların kapısını aralamayı hedefliyor.

KuCoin’in 5. Yıldönümüne Özel Hazırlayıp Bize Sunduğu Fırsatlar Nelerdir?

KuCoin, 28 Eylül 2022 itibarıyla kullanıcılarına desteklerinden dolayı teşekkür etmek için bir dizi etkinlik başlatıyor. Etkinlikler arasında alım satım kampanyaları, yüzde 10 indirimle BTC/ETH/KCS satın alımı, 5. Yıl dönümü Sınırlı Sürüm NFT’leri gibi birçok kampanya yer alıyor.

Global kripto para borsası, Mystery Boxes etkinliğini de planları arasına eklemiş durumda. Etkinlik, katılımcılarına iki farklı nadirlik seviyesindeki kutulardan herhangi birine sahip olma ve Windvane Launchpad’de White List’e alınma şansı veriyor.

Etkinliklerden bir diğeri olan My Crypto Story ise 20.000 bin dolarlık bir ödül havuzu sunuyor. 11 Ekim’e kadar devam edecek olan etkinlikte katılımcılar kripto hakkındaki hikayelerini yazıyor.

Oylama sonucunda en yüksek oyu alan katılımcı 2.000 dolarlık ödülün sahibi olurken, oylamaya katılanlar da 5.000 dolarlık ödül havuzundan yararlanabiliyor.

Son olarak, KuCoin Community Chain (KCC), KuCoin Wallet ve Windvane ile birlikte ilk büyük Web3 etkinliği olan KCC Beowulf’u düzenleyecek. KCC Beowulf, merkeziyetsiz borsalar (DEX), borç verme protokolleri, cüzdanlar, zincirler arası köprüler ve Web 3.0 protokolleri dahil olmak üzere KCC’de dağıtılan 20’den fazla projeyle 7 haftalık bir etkileşim etkinliği olacak.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir