Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$61.061
% 2.39
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 61.061
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

Kritik Web3 ve NFT Tahminleri: Yakında Daha İyi Fiyatlar!

Bazı kripto para birimleri gelip geçici olabilse de, birçok yatırımcı, NFT ve Web3’ün geleceğinin istikrarlı ve fırsatlarla dolu olduğuna inanıyor. coinmuhendisi.com olarak, Web3 ve NFT projeleri hakkındaki tahminleri ve piyasadaki görüşleri.

Web3 ve NFT yatırımcıları gelecekten umutlu

LINK, THETA, FIL, GRT ve HNT gibi web 3 ekosistemiyle ilgilenen yatırımcılar, geçen ay Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) fiyatlarındaki yüzde 30’luk düşüşe ve stabilcoin’ler TerraUSD ve Luna’nın çöküşüne rağmen, hala keyifliler. Yatırımcılar, daha geniş çaplı yavaşlamanın Web3’ü neredeyse o kadar sert vurmamasının iyi bir nedeni olduğunu söylüyor. Web3 yatırımları hakkında görüşlerine başvurulan yaklaşık bir düzine yatırımcıdan neredeyse hepsi, ” picks and shovels ” ya da diğer uygulamaları destekleyen temel teknolojiye odaklandıklarını belirtti.

Web3 şirketleri Solidus Labs ve Cion Digital’e yatırım yapan 645 Ventures’ın kurucu ortağı ve yöneticisi Aaron Holiday, Web3’ün temel önermesinin, kullanıcıların dijital varlıkları üzerinde sahipliklerini sürdürmelerine olanak tanıyan, kripto tarafından desteklenen, daha merkeziyetsiz bir internet versiyonu olduğunu söyledi. Ayrıca yönetici, daha geniş pazar çöküşünün aksine Web3’ün ” picks and shovels “lara atıfta bulunarak, izole olduğuna inandığını açıkladı.

Sermaye Web3 girişimlerine akıyor

Girişim sermayesi finansmanının çoğu, 170 milyon dolarlık bir F Serisi turunun ardından yakın zamanda değerini iki katına çıkaran güvenlik ve uyumluluk şirketi Chainalysis gibi kripto alanı için araçlar oluşturan şirketlere gidiyor. Finansal kurumlar için kripto risk analizi sunan Solidus Labs, bu ayın başlarında B Serisi finansmanda 45 milyon dolar açıklamıştı. Girişimlere toplam risk sermayesi akışı 2022’nin ilk çeyreğinde yavaşlarken, Web3 şirketlerine sağlanan fonlar bu dönemde 9,2 milyar dolarlık rekor seviyeye ulaştı. Geçtiğimiz aylarda milyarlarca dolar toplayan Paradigm ve Haun Ventures gibi kriptoya adanmış daha yeni, bağımsız yatırım firmalarının yükselişi, sermayenin Web3 girişimlerine akmasına yardımcı oldu. Ancak diğer girişim şirketleri de bu alandaki uzmanlıklarını artırmak için hareket ediyor.

Lux Capital gibi bazı firmalar, son birkaç ayda ekiplerine, alana odaklanan yatırımcıları eklerken, Bain Capital Ventures gibi diğerleri kripto odaklı kolları başlattı. Daha yeni yatırım firmaları, Web3 tek veya birincil odak noktası olmasa bile, portföylerinin önemli bir bölümünü kriptoya ayırıyorlar. Örneğin, yatırımcı Masha Bucher tarafından kurulan bir firma olan Day One Ventures, SuperRare ve Worldcoin gibi kripto odaklı şirketleri destekledi ve hatta fonlarının küçük bir bölümünü NFT projelere yatırdı. (Firmanın koleksiyonu, popüler Bored Apes Yat Club ve CryptoPunks’ı içeriyor.) Bucher, Web3 şirketlerinin şu anda bile sağlam değerlemelerle finansman sağlamaya devam ettiğini gördüğünü söyledi. Day One Ventures, popüler Bored Apes Yacht Club koleksiyonundan bir NFT token’e sahip, ancak kurucu Masha Bucher, kişisel olarak son satın alımları yavaşlattığını söylüyor. Şirketin yakın gelecekte, AXS, XTZ, FLOW, ENJ ve MANA gibi popüler NFT kripto para birimlerine yatırım yapıp yapmayacağı ise henüz bilinmiyor.

Tüm yatırımcılar iyimser değil

Bazı yatırımcılar, daha önce ortaya çıktığını gördükleri için mevcut kripto çöküşünden daha az rahatsız. Greylock’un bir ortağı olan Mike Duboe, ilk olarak 2014 yılında kripto para borsası Mt. Gox’un çöküşünden kısa bir süre önce kişisel olarak Bitcoin’e yatırım yapmaya başladı. O zamandan beri Pinata ve Magic Eden gibi Web3 şirketlerini destekliyor. Yine de, öne çıkan Web3 girişimlerinin kurucularının değişen piyasa rüzgarlarına büyük ölçüde dayanmayı başardıklarını söyledi ve şunları ekledi:

Bu şirketlerin çoğu, krizler yaşayan kurucular tarafından inşa ediliyor. İnancımız tarihsel olarak olduğu kadar güçlü.

Tüm yatırımcılar tamamen iyimser değil. Yatırım firması Shine Capital’in kurucusu Mo Koyfman, Web3 girişimlerine yönelik yatırımcı iştahının soğuyacağına inandığını söyledi. Teknoloji hisselerindeki düşüşün değerlemelerin düşmesine yol açması gibi, kripto para birimlerindeki düşüş de öyle olacak diyen kurucu Mo Koyfman, hepsinin birbiriyle ilişkili olduğunu düşünüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir