Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.498
% 0.73
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.498
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

İşte Bu Hafta İzlenecek 4 Altcoin ve Önemli Tahminler!

Bitcoin (BTC) fiyatı satış baskısı ile karşılaşmaya devam ediyor, ancak kısa bir ralli veya konsolidasyonun başlaması bazı altcoin projelerinde keskin kazançlara yol açabilir.

Bitcoin ve altcoin projeleri baskı altında

Dow Jones Endüstriyel Ortalaması, 1923’ten bu yana ilk kez bu tür bir kayıp serisi olan sekiz hafta üst üste geriledi. 20 Mayıs’ta S&P 500, kısa bir süre için ayı piyasası bölgesine düştü ve bu da yatırımcıların resesyon korkusuyla riskli varlıkları satmaya devam ettiğini gösteriyor. ABD hisse senedi piyasalarıyla sıkı korelasyonu nedeniyle Bitcoin (BTC) haftalarca baskı altında kaldı. Boğalar, hafta sonu boyunca Bitcoin’i daha yükseğe çıkarmaya ve daha da uzun bir kayıp serisini önlemeye çalışıyor.

Bitcoin’in ilk beş aydaki performansı 2018’den bu yana en kötü 5 aydı ve bu da piyasanın satıcıların kontrolünün altında olduğunu gösteriyor. Bununla birlikte, birkaç haftalık zayıflığın ardından kripto piyasaları bir ayı piyasası rallisinin zirvesinde olabilir. Sürdürülebilir bir iyileşmenin başlangıcına işaret edebilecek kritik seviyeler nelerdir? coinmuhendisi.com olarak, Bitcoin ve yakın vadede daha iyi performans gösterebilecek 4 altcoin projesi için yapılan analizleri ve analist görüşlerini aktarıyoruz.

Bitcoin ve 4 altcon için kritik seviyelere dikkat:
Bitcoin(BTC)

Bitcoin, 20 Mayıs’ta önemli desteği 28.630 dolardan toparladı ve bu seviyeye yakın güçlü bir alım olduğunu gösterdi. Boğalar, fiyatı düşüş trendi çizgisinin üzerine çıkarmaya çalışıyor, bu da satış baskısının düşebileceğinin ilk göstergesi olabilir. Düşüş trendi çizgisinin üzerinde, BTC/USDT çifti 20 günlük üstel hareketli ortalamaya (31.887 dolar) yükselebilir. Ayıların bu seviyeyi şiddetle savunması muhtemeldir. Fiyat 20 günlük EMA’dan düşerse, ayılar bir kez daha pariteyi 28.630 doların altına düşürmeye çalışacak.

4 saatlik grafik, fiyatın düşüş trendi çizgisi ile 28.630 dolar arasında sıkıştığını gösteriyor. 20-EMA ve 50-SMA düzleşti ve göreceli güç endeksi (RSI) orta noktanın hemen üzerinde, arz ve talep arasında bir denge olduğunu gösteriyor. Bu denge, fiyatı düşüş trendi çizgisinin üzerinde tutar ve devam ettirirse alıcılar lehine dönebilir. Bu olursa, parite 200-SMA’ya doğru kuzeye doğru yürüyüşe başlayabilir. Aksine, fiyat mevcut seviyeden düşerse, ayılar pariteyi 28.630 doların altına düşürmeye ve üstünlüğü ele geçirmeye çalışacak.

Binance Coin (BNB)

Binance Coin (BNB), kritik destekten 211 dolardan keskin bir şekilde toparlandı ve 20 günlük EMA’da (323 dolar) genel dirence ulaştı. Bu, ayıların savunması gereken önemli bir seviye çünkü üzerinde bir kırılma ve kapanma, bir dibin yerinde olabileceğini gösterebilir. 20 günlük EMA’nın üzerinde, BNB/USDT çifti 350 dolara ve ardından 50 günlük SMA’ya (376 dolar) yükselebilir. Bu seviye yine sert bir engel olarak hareket edebilir, ancak boğalar fiyatı bunun üzerine çıkarsa, parite 200 günlük SMA’ya (451 dolar) yükselebilir. Bu varsayımın aksine, fiyat 20 günlük EMA’dan keskin bir şekilde düşerse, ayıların henüz vazgeçmediğini ve daha yüksek seviyelerde satmaya devam ettiklerini gösterecektir. Parite daha sonra 211 dolara düşebilir. Fiyat bu seviyeden geri dönerse, parite birkaç gün için 211 ile 320 dolar arasında konsolide olabilir.

Boğalar, fiyatı 320 dolardan genel direncin üzerine çıkarmaya çalışıyor. Başarılı olurlarsa parite 350 dolara doğru yükselebilir. Ayıların bu seviyeyi agresif bir şekilde savunması muhtemeldir. Fiyat 350 dolardan düşerse, parite tekrar 320 dolara düşebilir. Fiyat bu seviyeden geri dönerse, parite bir süreliğine 320 ila 350 dolar arasında menzile bağlı kalabilir. Yükseliş momentumu 200-SMA’nın üzerine çıkabilir ve parite 380 dolara ve daha sonra 400 dolara yükselebilir. Tersine, fiyat mevcut seviyeden düşerse, parite 286 dolara ve ardından 272 dolara düşebilir.

Monero (XMR)

Monero (XMR), 12 Mayıs’ta 134 dolardaki güçlü desteğin altına düştü ancak ayılar daha düşük seviyeleri sürdüremedi. Bu, düşüşlerde agresif satın almayı önerir. Fiyat, 20 günlük EMA’ya (179 dolar) keskin bir şekilde iyileşti. Boğalar fiyatı 20 günlük EMA’nın üzerinde zorlar ve sürdürürse, XMR/USDT çifti 200 günlük SMA (202dolar) ile 50 günlük SMA (212 dolar) arasındaki genel direnç bölgesine yükselebilir. Ayıların bu bölgede güçlü bir savunma yapması bekleniyor Fiyat bu bölgeden düşerse ancak boğalar 20 günlük EMA’daki sonraki düşüşü durdurursa, trendde potansiyel bir değişiklik önerecektir. Tersine, fiyat mevcut seviyeden düşerse, ayılar pariteyi 150 dolara ve ardından 134 dolara çekmeye çalışacak.

4 saatlik grafik, daha yüksek diplerin ve daha yüksek zirvelerin oluşumunu gösterir. Ayılar fiyatı 50-SMA’nın altına çekmeye çalıştı ancak boğalar seviyeyi başarıyla savundu. Bu, rallilerde satıştan düşüşlerde satın almaya doğru bir duygu değişikliğine işaret ediyor. Parite, ayıların güçlü bir direnç sunabileceği 200-SMA’ya daha sonra ralli yapabilir. Boğalar bu engeli aşarsa parite 225 dolara yükselebilir. Bu varsayımın aksine, altcoin fiyatı düşerse ve 50-SMA’nın altına düşerse, parite 150 dolara düşebilir. Bu seviyenin altında bir kırılma, 134 dolardaki güçlü desteğe meydan okuyabilir.

Ethereum Classic (ETC)

Ethereum Classic (ETC), 29 Mart’ta 52 dolardan 12 Mayıs’ta 16 dolara keskin bir düşüş yaşadı. Boğalar, 20 günlük EMA’da (23 dolar) dirençle karşılaşabilecek bir toparlanma başlatmaya çalışıyor. Fiyat 20 günlük EMA’dan düşerse, ayılar ETC/USDT çiftini kritik desteğin 16 doların altına çekerek düşüş trendini yeniden sürdürmeye çalışacak. Aksine, alıcılar fiyatı 20 günlük EMA’nın üzerine çıkarırsa, daha güçlü bir rahatlama rallisinin başlamasını önerecektir. RSI’daki pozitif ayrışma da yakın vadede bir toparlanma olasılığına işaret ediyor. Parite daha sonra ayıların güçlü bir direnç oluşturabileceği 30 dolardan yüzde 38.2 Fibonacci geri çekilme seviyesine yükselebilir.

Fiyat bir süredir 19 ile 23 dolar arasında işlem görüyor. Bu, boğaların daha yüksek bir dip oluşturmaya çalıştığını, ancak ayıların daha yüksek seviyelerde güçlü bir meydan okuma oluşturmaya devam ettiğini gösteriyor. Yassılaşan 20-EMA ve 50-SMA, boğalara veya ayılara açık bir avantaj sağlamaz. Alıcılar fiyatı 23 doların üzerine çıkarsa, yeni bir yükseliş hareketinin başlamasını önerecektir. Parite önce 200-SMA’ya, ardından 33 dolara yükselebilir. Alternatif olarak, fiyat düşer ve 19 doların altına düşerse, ayılar üstünlük kazanacaktır. Daha sonra çifti 16 dolara düşürmeye çalışacaklar.

Listedeki son altcoin: Decentraland (MANA)

Decentraland (MANA), 16 Mayıs’ta 20 günlük EMA’dan (1.24 dolar) geri döndü, ancak boğaların fiyatın psikolojik seviyenin 1 $ altında kalmasına izin vermemesi olumlu bir işaret. Alıcılar bir kez daha fiyatı 20 günlük EMA’nın üzerine çıkarmaya çalışacaklar. Başarılı olurlarsa, MANA/USDT çifti 50 günlük SMA’ya (1.72 dolar) doğru yükselebilir. Ayılar bu seviyede tekrar sert bir direnç gösterebilir, ancak boğalar bu engeli aşarsa, parite kuzeye doğru 200 günlük SMA’ya (2.72 dolar) doğru yürüyüşe başlayabilir. Bu varsayımın aksine, fiyat 1 doların altına düşerse, ayılar pariteyi kritik desteğe 0,60 dolardan düşürmeye çalışacak. Bu seviyenin altında bir kırılma ve kapanış, düşüş trendinin bir sonraki ayağını başlatabilir.

Altcoin fiyatı 0.97 ile 1.36 dolar arasında sıkıştı, bu da boğaların 1 doların altındaki düşüşleri aldığını ve ayıların rallilerde sattığını gösteriyor. 20-EMA ve 50-SMA, konsolidasyonun bir süre daha devam edebileceğini göstererek düzleşti. Alıcılar fiyatı 50-SMA’nın üzerine çıkarsa, parite aralığın direncine 1,36 dolardan yükselebilir. Alıcılar bu engeli aşarsa yükseliş momentumu artabilir. Tersine, fiyat düşerse ve desteğin 0.97 dolardan altına düşerse ayılar üstünlük kazanabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir