Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.161
% 0.15
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.161
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Kripto Yasası MİCA Avrupa Resmi Gazetesinde Yayınlandı!

Kripto Yasası MİCA Avrupa Resmi Gazetesinde Yayınlandı!

AB’nin kripto varlık piyasalarını düzenlemek amacıyla yayınladığı MiCA yasası, Avrupa Birliği Resmi Gazetesi’nde (OJEU) yayımlandı. Bu yasa kapsamında yapılan düzenlemeler, kripto cüzdan sağlayıcılarının müşterilerini tanımlamasını gerektiriyor ve kripto borsaları ile cüzdan sağlayıcıları gibi şirketlere faaliyet gösterme lisansı sunuyor. Ayrıca stablecoin ihraç eden şirketler için yeni yönetişim ve finansal gereklilikler getiriyor.

Bu gelişme, ABD’deki kripto işletmeleri ve sektör için önemli bir döneme denk gelmektedir, çünkü Amerikan Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Binance ve Coinbase gibi platformlara karşı yasal adımlar atmasının ardından gerçekleşmiştir. MiCA yasası, SEC’in borsalarda işlem gören tokenlerin finansal enstrümanlar olduğunu iddia etmesi ve yasal düzenlemelere tabi tutulması nedeniyle ortaya çıkan belirsizlik döneminde atılan önemli bir adımdır.

MiCA yasası, 200’den fazla sayfadan oluşan bir metindir ve yayınlanmasıyla birlikte AB’nin tüzük kitabına resmi olarak geçmiştir. Yasal olarak, iki yasa 20 gün içinde yürürlüğe girecektir. Bazı hükümler ise 30 Aralık 2024 ve 30 Haziran 2024 tarihlerinde yürürlüğe girecektir.

Her iki yasa tasarısı, politik ana hatları Haziran ayında kabul edilmiş olsa da, nihai metnin AB’nin resmi dillerine çevrilmesi gerekliliği nedeniyle birçok gecikme yaşanmıştır. Ancak sonunda resmi anlaşma sağlanmış ve yasa yürürlüğe girmiştir.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir