Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.593
% 1.22
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.593
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Ripple (XRP) Ve SEC Davasının Önemi Arttı!

Ripple (XRP) Ve SEC Davasının Önemi Arttı!

Uzun süredir devam eden ve Ripple (XRP) yatırımcılarının yakından takip ettiği SEC davasının son olaylardan sonra önemi giderek arttı.

Coinbase ve Binance, SEC baskısı altında oldukça önemli bir dönemden geçiyor. Kripto avukatları, bu iki platformun davalara bakan yargıçların Ripple davasının sonuçlarını yakından takip edeceğini belirtiyor.

Ripple, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Aralık 2020’den beri hukuki bir mücadele içerisinde. SEC, Ripple’ın 2013 yılından bu yana XRP aracılığıyla kayıtsız menkul kıymetler sunduğunu iddia ediyor. Aynı iddialarla SEC, 6 Haziran’da Coinbase’e ve bir gün önce de Binance’a dava açtı.

Avukat James Murphy, Twitter’da yaptığı açıklamalarda, Ripple davasının olumlu bir sonucunun hem Coinbase hem de Binance davalarında “SEC’in temel argümanlarını zayıflatabileceğini” belirtti. Ancak, Ripple davasında verilen bir kararın Coinbase ve Binance davaları için bağlayıcı bir emsal olmayacağını vurguladı. Bu, Coinbase ve Binance davası hakimlerinin aynı şekilde karar vermek zorunda olmadığı anlamına geliyor. Yalnızca Temyiz Mahkemesi ve Yüksek Mahkeme kararları bu etkiye sahip olabilir.

XRP yanlısı avukat John Deaton, Ripple davasındaki kararın “çok yakın bir gelecekte” açıklanacağına inandığını ifade etti. Ayrıca, SEC’in bu yeni davaları Ripple davasında olumsuz bir sonuçla karşılaşması durumunda, kasıtlı olarak bu sonuçtan önce açtığına inanıyor.

Yargıç Reardon’un Coinbase davasına bakacağını belirten Murphy, Reardon’un XRP’nin bir menkul kıymet olup olmadığını dikkatle değerlendireceğini söylüyor. Ayrıca, aynı mahkemede görev yaptıklarını belirterek, Coinbase davasındaki 13 tokenın menkul kıymet olup olmadığı konusunda aynı mantığı izleyeceğine inanıyor. Deaton’a göre, bu durum SEC için olumlu sonuçlanırsa, her iki tarafı da etkileyebilir.

XRP yanlısı avukat Bill Morgan, Ripple davasının Coinbase ve Binance davaları üzerinde etkili olabileceğini belirtti. Sonucun, endüstri veya SEC için bir avantaj olarak kullanılabileceğini ifade etti. Eğer Ripple davasında kötü bir şekilde kaybedilirse, Coinbase ve Binance’e karşı önemli bir kararla ilerlenebilir. Coinbase ve Binance ise bu durumu XRP satışının bir yatırım sözleşmesi olmadığı yönünde kendi avantajlarına kullanabilirler.

John Deaton, SEC’in 2022’de Coinbase ve Binance’a dava açacağını Ripple davasına yaklaşımlarını göz önünde bulundurarak tahmin ettiğini belirtti. Bununla birlikte, büyük finans kurumlarının kripto pazarından daha büyük bir pay aldığında, SEC’in kripto firmalarına karşı eylemlerini azaltacağına inanıyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir