Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.812
% 2.09
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.812
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Kripto Pazarındaki Sıkıntılar, İkinci El Lüks Saat Arzının Artmasına Neden Oldu

Kripto para piyasasında yaşanan çöküş, ikinci el lüks saat arzının artmasına sebep oldu.

Kripto para piyasasında haftalardır devam eden aşağı yönlü satış baskısının ardından, ikinci el piyasasında en çok aranan lüks saatlerin arzı da yükselişe geçti. Bu durum, Patek Philippe ve Rolex modellerinin fiyatları üzerinde düşük bir baskı meydana getirdi.

Chrono24 isimli saat ticaret platformuna göre Rolex Daytona ve Patek Nautilus 5711A gibi lüks saatler, artık daha kolay bir biçimde temin edilebiliyor.

500.000’den fazla saat satışı yapan şirket, kripto para piyasasında yaşanan düşüşün, saat sektörünü de doğrudan etkilediğini kaydetti.

Kripto paraların yükselişe geçtiği dönemlerde, yeni bir lüks alıcı sınıfı ortaya çıkmış ve özellikle Rolex, Audemars Piguet ve Patek tarafından üretilen lüks modellerde daha önce görülmemiş bir fiyat artışo meydana gelmişti.

Kripto piyasalarında yaşanan çöküşle birlikte, saatlerin de fiyatlarında düşüş görüldü.

Pandemi boyunca lüks saatlerin ikinci el fiyatları istikrarlı bir biçimde artarken geçtiğimiz Mart ve Nisan aylarında zirve seviyeyi gördü.

Chrono24’ün CEO’su Tim Stracke, satış bayilerini ve bireysel satıcıları buluşturan platformlarda işlem hacimlerinin yılın ilk yarısında %50’den fazla arttığına dikkat çekti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir