Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$66.765
% 0.22
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.765
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Kripto para piyasalarından güncel haberler

Kripto para gündeminde bugün BlockFi’nin iflas başvurusu ilk sıralarda yer aldı. Bunun yanında bu hafta kripto para madencilerinin toplu satışlara başladığına dair endişelerle başlarken piyasanın an itibarıyla bu olumsuz gelişmeleri fiyatlamadığı görüldü.

Piyasada bugün öne çıkan başlıklardan bazılarını ise haberimizinde devamında özetledik.

Mastercard, kripto güvenliği ile yeni patent başvurularında bulundu

Mastercard, özellikle kripto para odaklı Web3 için çalışmalarına devam ediyor. Şirket, dün kripto işlem izleme yazılımı, kripto para bilgisi sağlama, risk değerlendirme hizmetleri başlıkları altında yeni patent başvurularında bulundu.

Bu başvurulara göre Mastercard’ın kripto ile ilgili güvenlik hizmetleri için bir ticari marka oluşturacağı düşünülüyor.

Bu başvurunun öncesinde Mastercard, Nisan ayında Metaverse ve NFT ile ilgili ticari marka başvurusunda bulunmuştu. Bu başvuruyu takiben ödeme devi, Mastercard özellikli kartlarla kullanıcıların NFT alımlarını gerçekleştirmek için bazı NFT pazar yerleri ve Web3 sağlayıcılarıyla anlaşmalar imzaladı.

Huobi, ilk ulusal token Dominica Coin’i (DMC) piyasaya sürüyor

Huobi’nin baş danışmanı ve Tron kurucusu Justin Sun, bir yeniliğe imza atıyor. Bugün yapılan basın açıklamasında göre Huobi, Tron DAO ile kurulan ortalıkla dünyanın ilk ulusal tokeni Dominica Coin’i (DMC) piyasaya sürüyor. Böylece ulusal bir hükümetin ve Dominika Topluluğu’nun yetkisi altındaki DMC, dünyanın ilk ulusal kripto parası olacak.

Huobi’nin açıklamasına göre token aynı zamanda Metaverse’e açılan bir kapı olacak. DMC’nin yakın zamanda tanıtılacak olan Tron ağı tabanlı merkezsiz bir kimlik tanımlayıcı (DID) olarak kullanılması planlanıyor. DMC’nin önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olan Huobi Prime etkinliği ile birlikte satışa çıkması bekleniyor.

Fidelity, gelecek dönemlerde Shiba Inu ticareti için kapıyı açık bıraktı

ABD merkezli Fidelity Investments, geçtiğimiz günlerde bir Shiba Inu fenomeni tarafından iletilen bir talebe cevap verdi. ShibPP adlı kullanıcı, yakın tarihli bir tweet’te, Fidelity Investments’tan SHIB tokeni ticaretini değerlendirmesini talep etti.

ABD merkezli finansal hizmetler şirketi ise bu isteğe cevap vererek şu anda yalnızca Bitcoin ve Ethereum ticareti sunduklarını, ancak gelecekte kripto para ticaretini genişletmeyi planladıklarını söyledi.

Kasım ayı başlarında Fidelity Investments, bireysel müşteriler için komisyonsuz kripto para alım satım hizmetleri sunacağını duyurdu. Şirket, ayrıca bağlı kuruluşu Fidelity Digital Assets aracılığıyla desteklenen kripto para birimleri için saklama hizmeti de sunacak.

MakerDAO, DAI sabit varlığı için faiz oranını artırma teklifini oyluyor

MakerDAO’nun yönetişim forumu, protokolün DAI stake sahiplerine ödediği faizi artırma teklifini oylamaya sundu.

DAO üyeleri, MakerDAO Açık Piyasa Komitesi tarafından yapılan bir teklife göre mevcut %0,01’lik getiri oranının, %1, %0,75, %0,5 ve %0,25 oranlarından birine yükseltmeyi oylayacak.

Bugün itibarıyla %99,7 oranında oy, faiz oranının %1’e çıkarılmasından yanaydı. Ancak 1 Aralık’ta sona erecek oylamada seçmen sayısı arttıkça sonuç değişebilir.

FTM fiyatı, Fantom rezervlerinin açıklanmasıyla birlikte yükselişe geçti

Fantom ile ilgili son gelişmelerde platformun şu anda 450 milyonun üzerinde FTM tokenine 100 milyon dolar değerinde sabit kripto paraya ve 100 milyon dolar değerinde kripto varlığa sahip olduğu raporlandı. Fantom, ayrıca rezervlerinde kripto harici varlıklarda bu toplam miktarın yarısı kadar fona sahip.

Proje, ayrıca yılda 7 milyon dolarlık bir getiriye sahip ve piyasa yorumcuları bu gelir akışını, FTM varlıklarına hiç dokunmadan 30 yıl daha faaliyetini sürdürebilmesi için yeterli görüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir