Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$66.174
% 0.10
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.174
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Ukrayna’dan CBDC için Yeni Plan

Ukrayna Merkez Bankası, kripto ticareti, ihracı ve diğer işlemleri kolaylaştırabilecek Ukrayna Grivnası’nın dijital versiyonunu çıkarmayı hedefliyor.

Ukrayna 2017’den bu yana bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) çıkarma arayışında. Temmuz 2021’de Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky, merkez bankasının nakit veya elektronik para ile aynı kategoride gruplandırılabilecek bir CBDC çıkarmasına izin verecek bir yasa tasarısını imzaladı. Geçtiğimiz Aralık ayında, ülkenin en eski ticari bankalarından biri olan Tascombank, Stellar ağı üzerine inşa edilmiş bir elektronik Grivnayı test etme planlarını açıkladı.

Ukrayna, CBDC Çalışmalarını Sürdürüyor

Ukrayna Merkez Bankası, gelecekteki elektronik Grivna için olası kullanım alanları olarak perakende ödemeleri, kripto ticareti ve sınır ötesi işlemleri incelediğini açıkladı.

Pazartesi günü yayınlanan resmi basın açıklamasına göre, merkez bankası ülkenin egemen para birimi Grivna’nın elektronik versiyonuna ilişkin vizyonunu bankalar, bankacılık dışı finans kurumları ve kripto piyasası temsilcileriyle görüştü.

Raporda, şu kelimelere yer verildi:

“E-hryvnia, Ukrayna’daki kripto piyasası için niteliksel altyapı gelişiminin temel unsurlarından biri haline gelebilir. Aynı zamanda, Merkez Bankası, dünyadaki çoğu merkez bankası gibi, kendi dijital para birimini çıkarma konusuna dikkatle ve özellikle de bunun devletin mali sistemi üzerindeki potansiyel etkisini dikkate alarak yaklaşacaktır.”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir