Kriptolar:
29174
Bitcoin:
$62.914
% 4.21
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.34
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 0.50
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 62.914
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Kripto para piyasalarında bugün neler oldu?

Investing.com – Haftanın son iş gününde kripto para endüstrisindeki son gelişmelerden derlediğimiz haber özetimizle piyasa hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Belçika, MiCA yasası yürürlüğe girene kadar geçici bir kripto yasası çıkaracak

Belçika mali düzenleyicileri, mevcut mali yasalarının ve düzenlemelerinin dijital varlıklarla nasıl bir ilişkisi olduğuna dair çalışmalar yürütüyor. Düzenleyici kurum, kademeli bir plan kapsamında kripto para birimlerinin, Belçika veya AB mevzuatı uyarınca yasal olarak bağlayıcı olmasa bile, bir kişi veya şirket tarafından çıkarılmaları halinde menkul kıymetler olarak sınıflandırılacağını belirtti.

Diğer yandan bir kişi veya kuruma bağlı olmayan Bitcoin ve Ethereum gibi kripto para birimleri, menkul kıymet olarak değerlendirilmeyecek.

Bunun yanında Avrupa Parlamentosu’nun Kripto Varlık Piyasaları Yönetmeliği’nin (MiCA) 2024 yılının ilk aylarında kabul edilmesi ve yürürlüğe girmesi bekleniyor, ancak Belçikalı düzenleyiciler, kademeli planın o zamana kadar bir rehber olarak kullanılacağını belirtti.

Belçika düzenleyici kurumu, menkul kıymet olarak sınıflandırılmayan kripto para birimlerinin bile, bir işletmenin bunları bir ödeme şekli olarak kullanması durumunda diğer yasalara tabi olabileceğinin altını çizdi.

  • EFSANE CUMA BAŞLADI! InvestingPro kısa süreliğine %50 indirimli! Tekliften hemen yararlanmak için tıklayın

Civilization, Shiba Inu ekosistemindeki tokenler için yeni bir taking havuzu kurmayı planlıyor

Kripto sektörünün ilk Toplumsal Yatırım Aracı (CIV) olan Civilization, Shiba Inu ekosistemindeki SHIB, BONE ve LEASH varlıkları için DAO havuzları kurmayı planladığını duyurdu.

Civilization, Stone sahiplerinin ekibin Shiba Inu topluluğu için üç likidite havuzu ekleyip eklememesi konusunda oy kullanmasını sağlamak için CivFarm DAO’ya bir teklif sundu.

Dün başlayan oylama 72 saat sürece ve oylama bittikten sonra sonuçlar ekip tarafından hemen açıklanacak.

SHIB-0NE, LEASH-0NE ve BONE-0NE staking havuzları eklendikten sonra, havuzların aktivasyon gününden 60 gün sonra kullanılabilir olacağı bilgisi verildi. Oylamada kabul edilirse SHIB, LEASH ve BONE sahipleri, Stone ödülleri kazanmak için cüzdanlarındaki varlıkları Civilization platformunda stake edebilecek.

Poloniex Borsası, Huobi ile birleşecek mi?

Twitter’da popüler hesaplardan biri olan Wu Blockchain, Justin Sun’ın 2019’da Circle’dan satın aldığı Poloniex borsasının, konuya yakın kaynaklara göre kısa süre önce satın aldığı Huobi borsasıyla birleşebileceğini iddia etti.

Son verilere göre, Poloniex’in günlük spot işlem hacminin Huobi işlem hacminin sadece 10’da 1’ine sahip.

Poloniex ile ilgili son gelişmelerde borsanın dün BSC ağındaki sabit kripto paralarla ilgili yatırma ve çekme işlemlerini askıya alması vardı. Borsa yetkilileri, neden böyle bir karar aldıkları konusunda bir açıklama yapmadı.

MakerDAO’nun Alameda bağlantılı renBTC’yi teminattan çıkarmak için yapılan oylama sonuçlandı

Dai sabit kripto para ihraççısı MakerDAO, renBTC’yi teminat olarak kullanımdan çıkarmak ve DAO tarafından riskli olarak kabul edilen varlıklara yatırımı azaltmak için bir yönetişim teklifini kabul etti. RenBTC, Alameda Research destekli proje Ren Protocol tarafından geliştirilen Bitcoin destekli bir varlık.

İflas eden FTX borsasının iştiraki Alameda Research, bu yılın başlarında Ren projesini satın aldı ve her üç ayda bir gelişimini finanse etti. Alameda ve FTX borsasının iflası sonrası Ren ekibi, Ren 1.0 olarak anılan mevcut tokenize bitcoin teklifinin kapatılacağını ve topluluk tarafından yönetilen yeni bir Ren 2.0 protokolünün başlatılacağını duyurdu.

IOG, Cardano’daki staking işlemlerinin Ethereum’dan daha iyi olduğunu iddia etti

Cardano ağının geliştirici şirketi Input Output Global (IOG), hisse ispatını kullanan Cardano ve Ethereum ağlarında staking sisteminin nasıl çalıştığını karşılaştırdı.

Proof-of-Stake (PoS) blok zincirleri Ethereum ve Cardano’da staking’in nasıl çalıştığını karşılaştırdı.

Yapılan detaylı karşılaştırma sonucu IOG ekibi, Cardano ağının taking için daha verimli olduğunu öne sürdü. Karşılaştırma da öne çıkarılan özelikler arasında Cardano ağında stake edilen varlıkların kilitlenmemesi ve varlıkların istenildiği zaman çekilemesi, Ethereum’da stake için asgari miktarın 32 ETH olmasına karşılık Cardano’da bir alt limit olmaması, stake edilen varlıkların gözetiminin, Ethereum ağı aksine ADA sahiplerinde olması gibi özellikler ön plana çıkarıldı.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir