Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.067
% 0.93
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.067
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Kripto Para Borsası OKX, Düzenleyici Engeller Nedeniyle Hindistan’dan Çıkıyor

Kripto para borsası OKX, Perşembe günü müşterilerine gönderdiği bir e-postada, Hindistan’daki hizmetlerini sonlandırdığını duyurdu. Borsa, Hintli müşterilerine 30 Nisan tarihine kadar tüm fonlarını çekmelerini tavsiye etti.

Mali Bilgi birimi (FIU) olarak bilinen hükümet kurumu, Binance, Kraken, Huobi ve Gate.io’u Hindistan’da “yasadışı” olarak faaliyet gösteren uygulamalar arasında saydı, ancak kamu açıklamasında OKX’ten bahsetmedi.

OKX, Hindistan’daki müşterilerine tüm aktif teminat pozisyonlarını kapatmalarını ve 30 Nisan tarihine kadar tüm fonlarını çekmelerini tavsiye etti. Kripto para borsası hareketi için “yerel düzenlemeler” gerekçesini gösterdi.

Kripto paralar, Hindistan’da Mart 2023’te kara para aklamayı önleme (AML) ve teröre finansmanı önleme (CFT) çerçevesine dahil edildi. CoinSwitch ve CoinDCX dahil olmak üzere düzinelerce yerel borsa FIU’ya kayıt yaptırırken, birkaç uluslararası borsa yasaya uyumlu değildi. FIU, bu uyumsuz platformlar hakkında 2023’ün sonlarında endişelerini dile getirdi.

Bazı Hintli kripto para yatırımcılarının küresel platformlara geçiş yapma kararı, potansiyel olarak vergi kaçınma stratejisi gibi görünüyor. Hindistan, 2022 yılında sanal dijital varlıkları (VDAlar) vergilendirmeye başladı, kazançlar üzerinde %30 vergi ve kripto para işlemlerinde %1 kaynak kesintisi (TDS) uyguladı.

Hindistan merkezli kripto para borsaları genellikle yeni kullanıcıları sisteme dahil etmeden önce daha sıkı KYC prosedürlerini uygularken, birçok küresel platform için aynı şey geçerli değil. Coinbase de geçen yıl Hindistan’da yeni kullanıcı kayıtlarını durdurdu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir