Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.513
% 2.98
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.513
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Kripto Para Borsası Binance, WazirX ile Arasındaki Off-Chain Transferlerini Devre Dışı Bırakıyor

Kripto para borsası Binance, WazirX ile olan ilişkilerin bozulmasının ardından iki borsa arasındaki off-chain transferini devre dışı bırakma kararı aldı.

Kripto para borsası Binance tarafından açıklanan bu karar, 11 Ağustos’ta yürürlüğe girecek. Böylece Binance ve WazirX kullanıcıları, iki borsada da kripto yatırmak ve çekmek için off-chain transferi seçeneğini kullanamayacak. Off-chain ismiyle bilinen zincir dışı işlemler, bir blokzinciri ağının dışında gerçekleşir ve geleneksel ödeme platformlarına benzer bir mekanizmaya sahiptir.

Binance ve WazirX arasındaki on-chain seçenekleri ise aynı şekilde çalışmaya devam edecek.

Binance ve WazirX Arasındaki Çatışma Büyüyor

Kripto para borsası Binance’in bu hamlesi, şirketin WazirX’e olan tavrını iyiden iyiye güçlendirdiği anlamına geliyor. Geçtiğimiz hafta Hint güvenlik güçlerinin WazirX fonlarına el koymasıyla Binance, şirketi hiçbir zaman tamamen satın almadıklarını duyurmuştu.

Hindistan İcra Müdürlüğü, geçtiğimiz Cuma günü WazirX’e ait olan yaklaşık 8 milyon dolarlık varlığı dondurduğunu açıklamıştı. Düzenleyici, borsanın Çin kredi uygulamalarıyla bağlantılı bir biçimde kara para aklama operasyonu yürüttüğünü iddia etti.

İki Şirketin Kurucusundan Sert Açıklamalar Geldi

WazirX’in yaşadığı bu sıkıntının ardından kripto para borsası Binance’in kurucusu Changpeng Zhao ve WazirX’in kurucusu Nischal Shetty arasında WazirX’in kime ait olduğu konusunda bir tartışma vuku buldu. CZ, WazirX’e sahip olmadıklarını yalnızca belirli varlıklarını ve fikri mülkiyetini satın aldıkları belirtti. Shetty ise WazirX’in Binance’e ait olduğunu dile getirdi.

Changpeng Zhao, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi.

“Gerçek: WazirX sistem kaynak kodunun, konuşlandırmanın, operasyonların transferini bu yılın Şubat ayında talep etmiştik. Bu taleplerimiz WazirX tarafından reddedildi. Yani Binance’in WazirX sistemleri üzerinde bir kontrolü söz konusu değil. WazirX bizimle işbirliği yapmadı. Aynı zamanda Hindistan İcra Müdürlüğü ile de”

Binance, WazirX’in Shetty ve diğer kurucu ortaklarına ait olan Zanmai Labs tarafından işletildiğini ve yönetildiğini dile getirdi.

Shetty, geçtiğimiz Şubat ayında yaptığı açıklamada, Binance’in Zanmai’yi kontrol edebilmesi için, hisselerini satın alması gerektiğini ifade etmişti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir