Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$64.658
% 2.65
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 64.658
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

ABD Dışişleri Bakanı, Tornado Cash’i Kuzey Kore ile İlişkilendirdiği Tweet’ini Sildi

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Tornado Cash’i Kuzey Kore ile ilişkilendirdiği tweet’ini sildi.

Blinken, kripto para karıştırma hizmeti Tornado Cash’in, Kuzey Koreli bir bilgisayar korsanı grubu olduğunu iddia etti. Blinken, ABD Hazine Bakanlığı’nın Kuzey Kore destekli bilgisayar korsanı grubu Tornado Cash’e yaptırım uyguladığını dile getirdi. Dışişleri Bakanına göre Kuzey Kore, Tornado Cash’i kara para aklama amacıyla kullanıyor.

Blinken Tornado Cash Tweet’ini Sildi

Blinken, bu tweet’i attıktan bir saat üç dakika sonra tweet’i sildi ve Hazine Bakanlığı’nın açıklamasına paralel bir açıklama yaptı. Blinken, Tornado Cash’in bir Kuzey Koreli hacker grubu tarafından kara para aklama amacıyla kullanıldığını ifade etti.

Blinken, yaptığı yeni paylaşımda bir önceki tweet’inden söz etmedi.

ABD Hazine Bakanlığı’ndan Tornado Cash Yaptırımı

Hazine Bakanlığı Yabancı Varlık Kontrol Ofisi (OFAC), Tornado Cash ile ilişkili kırktan fazla Ethereum ve USDC adresini düzenleyicinin özel olarak belirlediği Specially Designated Nationals listesine ekledi. OFAC, Tornado Cash hizmetinin kara para aklama gibi yasa dışı işlemlerde kullanıldığını belirtti.

Hazine Bakanlığı’nın üst düzey bir yetkilisi, Kuzey Kore hükümeti tarafından desteklenen bir hacker grubu Lazarus Group’un Tornado Cash aracılığıyla, hack saldırılarından elde ettiği yüz milyonlarca dolarlık kriptoyu taşıdığını ifade etti.

Analitik şirketi TRM Labs’ın hukuk başkanı Ari Redbord, Hazine Bakanlığı’nın bu hamlesinin, şimdiye kadar kripto alanına yaptığı en etkili eylem olduğunu dile getirdi

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir