Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.883
% 2.00
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.883
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Circle, Tornado Cash’e Gönderilen USDC Fonlarını Dondurdu

Circle Stablecoin

USDC ihraççısı Circle, ABD Hazine Bakanlığı’nın kararının ardından Tornado Cash bağlantılı cüzdan adreslerini kara listeye aldı.

Ethereum blokzinciri gezginlerinin verilerine göre, Tornado Cash cüzdanları kara listeye alındı ve en az 75.000 USDC hareketi donduruldu. Bu adresler arasında Tornado Cash’in USDC havuzu yer alıyor. Circle’ın bu hamlesiyle Tornado Cash’e yatırılan USDC fon sahipleri, fonlarına erişemeyebilir.

Circle, kara liste ile ilgili ayrıntı paylaşmadı ancak düzenleyicinin Tornado Cash ile ilgili önlemlerine uyduğunu doğruladı.

Circle, yaptırımları ele aldıklarını ve OFAC’ın Tornado Cash’e uyguladığı yaptırımla platformla ilişkili adresleri engellediklerini ifade etti.

ABD Hazine Bakanlığı’ndan Yaptırım

ABD Hazine Bakanlığı, Kuzey Kore tarafından kontrol edilen Lazarus Group’un Tornado Cash kullanarak kara para aklama eylemi gerçekleştirmesinden ötürü Tornado Cash’e yaptırım uyguladığını açıkladı. Lazarus isimli hacker grubu, Ronin ve Harmony gibi birçok protokole saldırılar düzenleyerek yüz milyonlarca dolar fon elde etti.

Circle’ın bu hamlesiyle birlikte yatırımcılar, Tornado Cash’teki USDC fonlarına erişemeyecek.

Kripto karıştırıcı bir protokol olarak bilinen Tornado Cash, sıklıkla siber suçluların kara para aklamak için kullandığı bir platform olarak tanınıyor. Bu da platformun sıklıkla suçla ilişkilendirilmesine neden oluyor.

Bu olay, kripto sektöründe ilk kez görülen bir olay değil. Daha önce de Circle ve Coinbase tarafından meydana getirilen bir konsorsiyum, Temmuz 2020’de bir cüzdan adresinde ait 100.000 dolarlık USDC’yi dondurmuştu. Circle, o dönem yaptığı açıklamada talebin kolluk kuvvetlerinden geldiğini ifade etmişti.

En büyük stablecoin ihraççısı Tether de benzer bir biçimde son birkaç yılda Ethereum blokzinciri üzerindeki 653 cüzdan adresini dondurdu.

Tornado Cash’in web sitesi şu anda kullanıma kapalı görünüyor. OFAC’ın yaptığı yaptırım duyurusunun ardından Github sayfasına da erişim sağlanamıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir