Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.030
% 0.65
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.030
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

MicroStrategy Hissesi, Şirketin Bitcoin’i Benimsemesinden Beri, S&P 500 Hisselerinin %97’sini Geride Bıraktı

MicroStrategy (MSTR) hissesi, şirketin Ağustos 2020’de Bitcoin’i benimsemesinin ardından çoğu varlıktan daha iyi performans gösterdi.

Teknoloji şirketi MicroStrategy’nin hisseleri, birçok önemli şirketin hissesinden daha iyi performans göstermiş durumda.

MicroStrategy Hissesi Dikkat Çekiyor

Kripto piyasalarında yaşanan çöküşe rağmen MicroStrategy’nin hisseleri, piyasanın geri kalanına kıyasla çok daha iyi durumda.

ETF analisti Eric Balchunas, kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşıma göre MSTR, Bitcoin de dahil olmak üzere birçok büyük şirketi “kolayca” alt etmeyi başardı.

MSTR, geçtiğimiz 728 gün boyunca %158.65 oranında getiri elde etmeyi başardı. En küçük 2.000 şirketi baz alan Russell 2000 ile karşılaştırıldığında da MicroStrategy’nin %25.17’lik gelir elde ettiği görülüyor. S&P 500 ise MSTR’yi %27.40’lık bir oranla takip ediyor. İlginç bir biçimde MSTR’nin Bitcoin’e kıyasla getirisi de %98.28 seviyesinde yer alıyor.

MicroStrategy’nin Bitcoin Rallisindeki Rolü

MicroStrategy’nin, 2020 yılında Bitcoin’i benimsemesi, varlığın rallisinin kapısını aralamıştı. MicroStrategy’i PayPal gibi birçok önde gelen kurumsal firma takip etmiş ve varlığın değerinde patlama yaşanmıştı.

MicroStrategy hissesi, 2020 yılında Bitcoin’i benimsemesinin ardından S&P hisselerinin %97’sini geride bırakmayı başardı.

Şirketin Bitcoin Politikası Devam Edecek

Şirketin kurucusu Michael Saylor’ın CEO’luk pozisyonundan ayrılması, akıllarda soru işaretleri oluşmasına neden olsa da, Saylor, Bitcoin yatırımlarına odaklanmak için yönetim kurulunun başında görevine devam edeceğini duyurdu.

“The Black Swan” kitabının yazarı Nassim Nicholas Taleb ise Saylor’ın istifa kararını, MicroStrategtynin Bitcoin stratejisi için “tabuta çakılan bir çivi” olarak yorumluyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir