Kriptolar:
29700
Bitcoin:
$63.657
% 2.92
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 2.35
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.657
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.25 T

Kripto Milyarderi: BTC, SHIB ve Altcoin Çöküşünün Sırrı Bu!

Bugün toparlanmadan önce, kripto para piyasası son günlerde ciddi kayıplar gördü. FTX CEO’suna göre, Fed’in sıkılaşan mali politikaları, Bitcoin (BTC) ve altcoin çöküşünün “temel nedeni”.

Sam Bankman-Fried’e göre Bitcoin (BTC) ve altcoin çöküşünün temel nedeni

FTX’in milyarder kurucusu ve CEO’su Sam Bankman-Fried, borsasının zor zamanlarda mücadele eden kripto para birimi işletmelerini desteklemek için bir “görevi” olduğunu iddia etti. Bankman-Fried hafta sonu NPR ile yaptığı bir röportajda, son çöküşe yanıt olarak “bizim için bir maliyeti olsa bile çöküşü durdurmak için müdahale etmeyi ciddi olarak düşünmenin” görevi olduğunu hissettiğini söylüyor.

“BTC çöküşünden Fed sorumlu”

BTC fiyatı, son satışların bir sonucu olarak yaklaşık 18.000 doları gördü. Lider kripto daha sonra toparlanma yönünde bir miktar ilerleme kaydetti. Ancak 20.600 dolar ile hala yılın başında olduğundan çok daha düşük bir değere sahip. Bankman-Fried ise, Federal Rezerv’in faiz oranlarını 1994’ten bu yana en yüksek artış olan yüzde 0,75 oranında artırma kararını “çöküşün ana itici gücü” olarak nitelendiriyor:

FED enflasyonla mücadele etmek için faiz oranlarını agresif bir şekilde artırdı. Buna tepki olarak kripto para birimleri de sert düşüşler yaşadı.

Mali politikalar sıkılaştığında, yatırımcılar kripto paralar gibi daha riskli varlıklardan uzaklaşır. Bu da kripto paraların değerleri üzerinde zincirleme bir etkiye sahiptir. Bankman-Fried’e göre piyasalar kelimenin tam anlamıyla korkuyor:

Zengin insanlar korkuyor.

SBF, BTC satışlarında kripto şirketlerine yardımcı oldu

Bankman-Fried’e göre, borsanın Liquid Group’u satın alması, FTX’in küçük işletmelere nasıl yardımcı olduğunun bir örneği. Liquid Group’un cüzdanlarının saldırıya uğramasından sonra meydana gelen 90 milyon dolarlık saldırıdan kurtulmasına yardımcı olmak için FTX, Ağustos 2021’de 120 milyon dolarlık bir kredi sağladı.

Kripto para topluluğunda Bankman-Fried bir düşünce lideri olarak kabul edilmektedir. Twitter’ı genellikle güncel iş olayları ve kripto para biriminin yönü hakkında tahminlerle dolu.

SBD, Three Arrows Capital’in iflası (3AC) hakkında düşüncelerini paylaştı

BlockFi ve Genesis dahil olmak üzere marj çağrılarını yerine getiremeyen hedge fonları iflasın eşiğinde. Hatta, 3AC’ye kripto para borsası BitMEX gibi birçok önemli borç veren, hisselerini satmaya başladı.

Coinmuhendisi.com olarak aktardığımız üzere SBF, konu hakkında geçtiğimiz günlerde Twitter’dan “düzenleme burada yardımcı olabilir” dedi. Bunun öncesinde, “DeFi de yardımcı olabilir” diyerek şeffaf on-chain DeFi uygulamalarıyla çöküşün mümkün olmayacağını söyledi. Bankman-Fried, piyasa liderlerine 3AC gibi başka bir iflası nasıl önleyebileceklerini soran bir tweet’e yanıt veriyordu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir