Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.230
% 2.62
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.230
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Kripto Girişim Sermayesi Fonları Yeniden Hareketleniyor!

Kripto Girişim Sermayesi Fonları Yeniden Hareketleniyor!

Girişim sermayesi firmaları, dijital varlık fiyatlarının uzun bir düşüş döneminden sonra artmaya başlamasıyla birlikte kripto para birimlerine yeniden hızla ilgi gösteriyorlar.

Piyasadaki bu iyimserlik örneğinde, isimleri açıklanmayan kaynaklara göre, Hack VC, kripto başlangıç şirketlerine yönelik tohum aşaması yatırımlarına odaklanacak en az 100 milyon dolarlık bir fon topluyor. New York merkezli Hack VC, geçen ay 150 milyon dolarlık bir fon topladı ve yönetici ortağı Alex Pack, Bloomberg News’e verdiği bir röportajda, bu fonun üçte birini zaten kullandıklarını belirtmişti. Pack, bu yeni fon toplama girişimi hakkında yorum yapmayı reddetti. Şirket ayrıca 2022’de 200 milyon dolarlık bir fon daha toplamıştı.

İlginizi çekebilir: Bitcoin ve Kripto Paralarda Son Durum! – 23 Mart

Hack VC, blockchain geliştiricisi Mysten Labs ve kripto finans firması Amber Group gibi girişimlere yatırım yapmıştır. Şirket ayrıca jetonlara da doğrudan yatırım yapmaktadır.

Uzun bir pazar durgunluğundan sonra, “crypto-native” VC firmalarının sayısında artış gözlemlenmektedir. Hivemind Capital şu anda 50 milyon dolarlık bir nonfungible token fonu üzerinde çalışmakta, Framework Ventures ise Berachain blockchain platformuna 1.5 milyar dolarlık bir değerlemeyle yapılan 69 milyon dolarlık bir turun ortak liderliğini yapmıştır.

Buna karşılık, PitchBook verilerine göre, 2023 yılında kripto başlangıç şirketlerine yönelik finansman, bir önceki yıla göre küresel olarak üçte iki oranında düşerek 9.5 milyar dolara geriledi.

Kripto finans hizmetleri firması Galaxy Digital tarafından izlenen verilere göre, kriptoda girişim sermayesi firmalarının geçen yıl sadece 5.8 milyar dolar topladığı görülmektedir. Bu rakam, 2022’deki 37.7 milyar dolarlık ve önceki yıldaki 20.6 milyar dolarlık toplamlara kıyasla oldukça düşüktür.

Ek olarak, Coin Mühendisi Katıl üyesi olmak ve ayrıcalıklara erişmek için, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil olabilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version