Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.565
% 1.65
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.565
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Kredi Kuruluşu Nexo Firması Tarafından Bulgaristan’a Dava!

Nexo

Kripto para borç veren bir firma olan Nexo Firması, Bulgaristan Devletine 3 milyar dolar değerinde tazminat davası açıyor.

Firma dava içeriğinde ülkeyi haksız ve baskıcı cezai soruşturmalar içeren ve yanlış, siyasi amaçlı eylemlerde bulunmakla suçladı. Açılan tahkim davasında Bulgaristan Cumhuriyeti’nden tam 3 milyar dolar talep edildi.

Bu yazı dikkatinizi çekebilir: Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoinleri Delist Edeceğini Duyurdu!

Şirket tarafından çarşamba günü bu konuyu içeren bir e-posta göndererek açıklama yaptı.

Geçtiğimiz yılın içinde Bulgar Savcılığı tarafından Nexo Şirketi’ne açılan dava da yetersiz deliller ve hiçbir kanıtın olmaması sebebiyle Aralık ayında kapatmıştı. FTX Borsası’nın ani çöküşü bir çok kripto şirketlerinin çöküşünün ardından kripto ile ilgili faaliyetlerde yaygın bir kısıtlama yaşandı.

Nexo Firması yapılan soruşturmanın kendilerinin marka değerine zarar verdiğini ve ABD’de potansiyel bir halka arz (IPO) gibi belirli iş fırsatlarını kaybetmesine yol açtığını iddia etti.

Ortaya atılan bu iddia Dünya Bankası’nın Washington DC’deki Uluslararası Yatırım Uyuşmazlıklarının Çözümü Merkezi’ne (ICSID) sunuldu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir