Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.568
% 0.72
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.568
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Kraken Japonya’dan Ayrılıyor

Kraken

Küresel kripto para borsası Kraken, “zayıf kripto piyasası” ortamında kaynaklarının zorlanmasını gerekçe göstererek Japonya’daki faaliyetlerini ikinci kez durdurma kararı aldı.

Dünyanın önde gelen kripto para borsalarından biri olan Kraken 28 Aralık tarihli bir blog yazısında, Japonya’daki faaliyetlerini durdurmaya ve 31 Ocak 2023 tarihine kadar Finansal Hizmetler Ajansı’ndan kaydını sildirmeye karar verdiğini açıkladı.  Borsa bu kararın “kaynaklara öncelik verme” ve yatırım yapma çabalarının bir parçası olduğunu söyledi.

Kraken Konuyla ilgili Açıklamasında;

“Japonya’daki mevcut piyasa koşulları, küresel olarak zayıf bir kripto piyasasıyla birleştiğinde, Japonya’daki işimizi daha da büyütmek için gereken kaynakların şu anda haklı olmadığı anlamına geliyor. Sonuç olarak, Kraken artık Japonya’daki müşterilere Payward Asia aracılığıyla hizmet vermeyecek”

Kullanıcıların kripto varlıklarını harici bir cüzdana çekilebileceğini ya da portföylerini Japon yenine dönüştürerek yerel bir banka hesabına aktarılabileceğini söyleyen borsa, para çekme limitlerini Ocak ayında kaldırılacak ve kullanıcıların kısa süre içinde paylaşılacak olan stake edilmiş Ether’lerini geri almalarına olanak tanıyan bir sürecinde başlayacağını açıkladı.

Para yatırma işlemleri 9 Ocak’ta devre dışı bırakılacak, ancak ticaret işlevleri devam edecek.

Borsa 30 Kasım’da, zorlu piyasa koşulları nedeniyle küresel işgücünü, personel sayısının %30’una denk gelen yaklaşık 1.100 kişi azaltmak için “en zor kararlarından” birini aldığını duyurmuştu. En son ki duyurunun Japonca versiyonunda Kraken, Japon pazarından çıkışının Borsanın genel işi üzerinde önemli bir etkisi olmayacağını da ekledi.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir