Kriptolar:
29174
Bitcoin:
$61.847
% 4.66
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.34
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 0.50
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 61.847
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Bitcoin Madencilik Şirketi Argo Blockchain İflastan Kurtuldu

Argo Blockchain

Kripto madencilik firması Argo Blockchain, ayı piyasasının ve yüksek enerji maliyetlerinin etkilerini azaltmak için amiral gemisi madencilik tesisi Helios’u satma kararı aldı.

Hali hazırda yaşanan ayı piyasası ve Dünya üzerinde etkili olan yüksek enerji maliyeti çoğu Bitcoin madencilik firmasını zora sokmaya devam ediyor. Bu ayın başlarında Argo web sitesinde yanlışlıkla yayınlanan ABD’de 11. Bölüm iflas koruması için gönüllü olarak başvuruda bulunduğunu belirten taslak belgeleri popüler madencilik şirketi için işlerin yolunda gitmediğini göstermişti.

28 Aralık’ta ise şirketi adeta iflasın kıyısından döndürecek bir gelişme yaşandı. Argo Blockchain CEO’su Peter Wall, Mike Novogratz‘ın kripto yatırım firması Galaxy Digital ile Helios tesisini 65 milyon dolara satmak üzere bir anlaşma yaptığını resmen duyurdu. Ayrıca şirket Galaxy Digital’e olan borcunu ödemek için madencilikten elde edilen Bitcoinleri çoktan nakite çevirdiği bildirildi.

Aynı zamanda Galaxy, Argo Blockchain’in borcunu azaltmasına yardımcı olmak için 35 milyon dolarlık yeni bir ekipman finansmanı kredisi de sağlayacak. Bu konuyla ilgi Wall, “Bu satıştan elde ettiğimiz geliri NYDIG’e olan borcumuzu ödemek için yeni bir Galaxy kredisinde ve bir miktar da başka bir teminatlı borç verene kullandık” dedi.

CEO, yeni işlemlerin Argo’nun toplam borcunu 41 milyon dolar azaltmayı, likiditeyi ve işletme yapısını iyileştirmeyi ve firmanın madencilik faaliyetlerine devam etmesine olanak sağlamayı amaçladığını söyledi.

CEO ayrıca, Argo’nun Helios’u satmasına rağmen, firmanın madencilik makinelerinden hiçbirini satmadığını vurguladı. “Bunlar Helios tesisinde madencilik yapmaya devam edecekler” diyen Wall, Argo’nun madencilik makinelerini Helios’ta çalıştırmaya devam etmek için bir anlaşma imzaladığını da sözlerine ekledi.

Argo Blockchain CEO’su Peter Wall’ın açıklaması şu şekilde;

“Helios’ta kalmak aynı zamanda Teksas şebekesi üzerinden elektriğe erişmeye devam etmemize ve Ercot tarafından sağlanan yan hizmetlere katılmamıza olanak tanıyacak.”

Ekim ayında Argo, yeni finansman sağlayamaması nedeniyle kapanma riski altında olduğunu söyledi. Aralık ayı ortasında Argo, varlıklarını satmak için görüşmeler yaptığını ve iflas başvurusunda bulunmaktan kaçınmak için bir ekipman finansmanı kredisi bulmaya çalıştığını duyurmuştu.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir