Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.143
% 2.80
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.143
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Alameda Research Cüzdanlarında Hareketlilik

Alameda Research

Eski FTX CEO’su Sam Bankman Fried’in bir diğer şirketi  Alameda Research’e ait olan cüzdanlarda yaşanan hareketlilik kullanıcıları şüphelendirdi.

FTX’in yaşadığı iflas ve Eski CEO SBF’nin kefaretle serbest bırakılmasından sonra ilk defa Alameda Research cüzdanlarında fon transferi yapıldığı görüldü. Yaşanan olayda fonların transfer edilme şekli kullanıcıların dikkatini çekti. Alameda cüzdanının ERC20’lerin parçalarını ETH/USDT ile değiştirdiği ve ardından Ether ve USDT’nin anlık değiştiriciler ve karıştırıcılar aracılığıyla aktarıldığı tespit edildi.

Örneğin, 0x64e9 ile başlayan bir cüzdan adresi Alameda’ya ait cüzdanlardan 600’den fazla ETH almış, bunun bir kısmı USDT ile takas edilirken işlemin diğer kısmı ChangeNow’a gönderildi.

Alameda Research Cüzdanları Boşaltılırken Kullanıcılar Endişeli

Zincir üstü analist ZachXBT, Alameda cüzdanının sonunda FixedFloat ve ChangeNow gibi merkezi olmayan borsaları kullanarak fonları Bitcoin ile değiştirdiğini belirtti. Bu platformlar genellikle bilgisayar korsanları ve istismarcılar tarafından işlem rotalarını gizlemek için kullanıldığı biliniyor.

Hiç bitmeyen FTX skandalın da her gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Pek çok kişi bu fonların takas edilme şeklinin bir bilgisayar korsanına benzediğini düşünürken, Bankman-Fried’in bilinen suç geçmişi göz önüne alındığında, pek çok kişi bunun cüzdanlarda kalanlan varlıkları almak için içeriden yapılmış olabileceğini tahmin ediyor.

Alameda Research cüzdanlarından devam eden fon hareketleri Bankman Fried’in kefaletiyle aynı zamana denk geldi, benzer şekilde FTX 11 Kasım’da iflas başvurusunda bulunduktan hemen sonra borsa cüzdanları milyonlarca dolar için hacklendi. Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı şu anda iflas başvurusunun hemen ardından 352 milyon dolarlık FTX istismarını da araştırıyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir