Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.939
% 1.18
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.939
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Kraken Davası için Savcılar SEC’e İtirazda Bulundu

SonDakika | SEC Kraken Borsasına Dava Açtı!
Eyalet başsavcıları, paydaşlarla birlikte, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) kripto para borsası Kraken‘e karşı açtığı davaya itiraz ederek SEC’in yetki alanını aştığını savundu.
Montana, Arkansas, Iowa, Mississippi, Nebraska, Ohio, Güney Dakota ve Teksas’tan eyalet kolluk kuvvetleri yetkililerinden oluşan bir koalisyon, Perşembe günü Kraken’i desteklemek için ortaklaşa bir amicus özeti sundu. SEC’in davasının tüketicileri olumsuz etkileyebileceğine dair endişelerini dile getirdiler ve ajansın “yatırım sözleşmesi” tanımını genişletme girişimini eleştirerek kripto para birimlerinin otomatik olarak menkul kıymet olarak sınıflandırılmaması gerektiğini iddia ettiler.
Kraken ve diğer kripto firmaları tarafından sunulan argümanlarla uyumlu olan özet, eyaletlerin borsayı onaylamadığını, daha ziyade federal düzenleyicinin eylemlerine karşı çıktığını vurguladı. Eyaletlerin, tüketicinin korunmasını ve diğer eyalet yasalarını, SEC’in menkul kıymet olmayan ürünlerle ilişkili belirli risklere göre uyarlanmamış olabilecek düzenleyici önlemleri tarafından potansiyel olarak engellenmekten korumaya olan ilgisinin altını çizdi.
Dosyalama ayrıca, eyalet davalarının yatırım sözleşmelerinin tanımının netleştirilmesinde tarihsel olarak çok önemli bir rol oynadığının altını çizdi. SEC’in davasında galip gelmesi halinde, kripto para birimleriyle ilgili eyalet tüketici koruma yasalarını ve düzenlemelerini potansiyel olarak geçersiz kılabileceği uyarısında bulundu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir