Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.656
% 2.17
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.656
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

“Korkunç Görünüyor” Diyen Analist, Altın Fiyatı Öngörülerini Paylaştı!

ABD para arzı 22 trilyon dolar seviyesini yeni geçti, son iki yılda hızı dört ayda bir 1 trilyon dolar veya günde yaklaşık 8,6 Milyar dolar arttı. Bu bilgiyi vererek piyasayı yorumlamaya başlayan usta analist Mark Mead Baillie, piyasadaki gelişmeleri analiz ediyor ve altın fiyatı üzerindeki etkisini değerlendiriyor. Biz de coinmuhendisi.com olarak Mark Mead Baillie’nin kendi anlatımıyla analizlerin okuyucularımız için hazırladık.

“Altın fiyatı içi kısa vadeli teknikler korkunç görünüyor”

Bu haftanın mektubunun başlığı, onu ifade etmenin tuhaf bir yolu. Daha açık bir şekilde, “Altın Koşumlu, Gümüş Kararmış” veya “Altın Dövülmüş, Gümüş Kabuklu!” yazabilirdi. Yine de, bunu nasıl yaparsak yapalım, kısa vadeli teknikler korkunç görünüyor. Altını seviyoruz, ancak rahmetli Howard Cosell’in dediği gibi, ‘Olduğu gibi anlatıyor!’

Gerçekten de, bir hafta önce tanıştığımızdan bu yana, yüksekten düşüğe altın fiyatı, son dört işlem gününde 75 puan (1.854’ten 1.779’a) düşmeye başladı. Bu puan kaybı hızını koruyun ve altın bu yılın 15 Haziran’ında sıfıra ulaşacaktır. Ayrıca, Federal Rezerv’in favori enflasyon göstergesi (çekirdek TÜFE) hem Ekim hem de Kasım için +%0,5 olduktan sonra, Aralık için bir başka +%0,5 ile seyrini sürdürdü. Bu tür tutarlı artışları yıllık olarak hesaplamak bize %6,0’lık bir artış sağlıyor, bu da temelde Zincir Söndürücü ile aynı hizada. Bu nedenle, iki mesaj önce ana hatlarıyla belirtildiği gibi, ABD ekonomisi, “gerçekten” büyümekten ziyade durgunlaşıyor. Ve siz düzenli okuyucular şunu da hatırlayacaktır:

Tarihsel olarak böyle bir senaryo sırasında altın fiyatı fırladı.

Ancak altın sahipliğinin Eski Zamanlayıcılar Ligi’ne devredildiği günümüz paradigması göz önüne alındığında, bir havai fişekten ziyade fiyat performansı. Bugünlerde 50 yaşın altında karşılaştığımız insanlar altın hakkında konuştuğumuzda gülüyorlar. Çünkü hiçbiri ona sahip değil, böyle bir niyetleri de yok. Her iki durumda da, günümüzün zenginliğe giden yolu, sarı tuğlalarla döşenmek yerine, parlak nesnelerle dolu. Yani öyle olana kadar öyle olsun.

“Bunlar gerçekleşirse yapısal olarak 1.613 dolar gelir”

Teknik olarak altın için şimdi korkunç görünüyor. Altının bir yıl öncesinden bugüne kadarki haftalık çubuklarının aşağıdaki grafiğine göre, en sağdaki mavi noktalar dizisiyle gösterilen parabolik long trendi short’a dönüşmek üzere. Fiyatın yeni haftada yalnızca 1.779’un altında işlem görmesi gerekiyor ve anlaşmayı mühürlüyor. Altın fiyatı Cuma günü, 1.790’a yerleşti ve beklenen haftalık işlem aralığı şimdi 49 puanla, normal fiyat dalgalanması tek başına bunu yapacak. En azından 1.780’in can sıkıcı kalıcı fiyatına yeniden hazırlanın.

Ayrıca, altın için berbat görünen yalnızca bizim deMeadville analizlerimiz değil. Kullandığınız platform ne olursa olsun gelen standart “konserve” çalışmalar da kısa vadeli olumsuz kavramlara sahiptir. Altının günlük çubukları, haftalık veya aylık çubukları olsun, MACD’ler, para akışları, EMA’lar ve parabolikler yakın vadede umut verici değil.

Yine de adil olmak gerekirse, yakıcı soru “Düşük ne kadar düşük?” Ele alınmalıdır. Bu bir tahmin değil, ancak 1.680’lerin yıldan yıla en düşük seviyeleri kırılırsa, yapısal olarak 1.613 dolar gelir.

Ardından, geçen yıldan bugüne kadar olan önemli değerli metal hisse senetleri ile birlikte altın yüzdelik oranlarını gözden geçirelim. Burada Franco-Nevada (FNV) +%8, Newmont (NEM) %0, Altının kendisi -%3, VanEck Vectors Altın Madencileri borsa yatırım fonu (GDX) -%15, Agnico Eagle Mines (AEM) -%34. Gerçekten çirkin. Şimdi 10 günlük Piyasa Profillerine, solda altın ve sağda gümüş’e gidiyoruz. Açıkça her ikisi de teknik olarak daha fazla dezavantajı olan düşüş yönünde.

Son olarak, ay sonu, burada 2011’den bu yana aylık mumlarla altının yapısını görüyoruz. Kuzey Cephesi ve Son Sınır arasındaki bitmek bilmeyen savaş, on yıl önce ABD para arzının düştüğü dönemde olduğu gibi devam ediyor. Yarısı bugündü. Buna yine şeytani olduğunu söylemeye meyilliyiz.

Önümüzdeki hafta Econ Baro için daha fazla kötü haber getirecek gibi görünüyor: Docket’teki 13 ölçümden, fikir birliğine göre, en az yarısının önceki dönemden daha kötü olması bekleniyor. Tabii ki 25 takvim yılı boyunca Baro’yu sürdürmenin neredeyse hiç ‘konsensüs‘ olmadığı ‘gerçek’ olduğunu öğrendik. Ama neyse ki altın için, temel bir olumlu sonuçla sona erecek olursa, gerçek değeri (4.108 dolar), fiyatının iki katından (1.790) daha iyidir!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir