Kriptolar:
29700
Bitcoin:
$62.055
% 0.31
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 2.35
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 62.055
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.25 T

Elon Musk Tweetleriyle DOGE’de Long mu yoksa Short mu Açmalı?

Elon Musk, Dogecoin’den (DOGE) her bahsettiğinde traderlar, long pozisyon almak yerine farklı bir yol izliyor olabilir. Twitter’da “hukukçu” sıfatını benimseyen Larry Cermark, Musk’ın tweet’leriyle DOGE’den “iyi para” kazandığını, ancak şimdi bunun “süper kalabalık bir bot ticareti” olduğunu söylüyor. Bu yorum, Elon Musk’un McDonalds’a yönelttiği Dogecoin tweet’i üzerindeydi.

İlginç bir şekilde, The Block araştırma başkan yardımcısı Cermark, Musk’ın McDonald’s’a bir teklif içeren son tweetine yanıt olarak yorum yaptı. Bu tweet, DOGE Army arasında bir hamburger çılgınlığına neden oldu, ancak DOGE fiyatları üzerinde belirgin bir etkisi görülmedi. Peki, Elon Musk’ın tweetleri DOGE’yi aya göndermekte gerçekten başarısız mı? Gelin geçmiş tweet’lere fiyata etkisine bakalım.

Elon Musk tweet’leri etkili mi?

Bu arada Elon Musk’un yukarıdaki tweeti DOGE’nin fiyatını yükseltmedi. DOGE, tweet’inin ardından 0.1738 dolarlık gün içi en yüksek seviye ulaştı ve 24 saatlik dönemi 0.1655 dolardan kapattı.

Musk, Noel gününde sevimli bir Noel Baba kıyafeti giymiş Shiba Inu Floki’sinin bir fotoğrafını tweetledi. Noel Baba’nın küçük yardımcısı internette çok ses getirdi ama bu DOGE için somut bir fiyat artışına dönüşmedi.

Musk’ın tweet’i eşliğinde DOGE, gün içi en yüksek 0.1925 dolara ulaştı ancak 24 saatlik dönemi 0.19 dolardan kapattı.

  • DOGE fiyatlarındaki keskin düşüş, DOGE fiyat tablosunda açıkça görülmektedir.

Musk, Tesla’nın 14 Aralık’ta DOGE ile bazı ürünleri satın alınabilir hale getireceğini duyurdu. Duyurunun yapıldığı gün, DOGE 0.2196 dolara yükseldi ve ardından 24 saatlik dönemi 0.1802 dolarda sonlandırdı. Yükseliş sürdürülemedi.

DOGE fiyat tablosundan, Musk’ın Twitter’da yorum yapmadan önce yükselmiş olması görülmesine rağmen, Musk’ın tweet’inden kısa bir süre sonra meme coin’nin fiyatının düşmeye başladığını görebiliyoruz.

Musk, Ethereum’un (ETH) yüksek işlem ücretine değinen bir CoinDesk hikayesine yanıt olarak “Dooooge” tweetini attı.

DOGE, Musk’ın tweet attığı gün 0.1706 dolarlık gün içi en yüksek seviyesine yükselmiş olsa da, gün içi seansı 0.1576 dolarda sonlandı. DOGE’nin Musk’ın tweet’inden sonra hızla yükseldiği görülebiliyor ve ardından ekteki grafikten de anlaşılacağı gibi fiyatta bir düşüş kaydediyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir