Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.867
% 2.50
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.867
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Kolombiya’nın Vergi Kaçakçılığına Karşı Kozu Dijital Para Birimi

Kolombiya Vergi ve Gümrük Otoritesi başkanı Luis Carlos Reyes, ulusal bir dijital para biriminin, vergi kaçakçılığını engellemeye yardımcı olacağını söyledi.

Ülke ekonomilerindeki hesaplamaları alt üst eden önemli etkenlerden birisi vergi kaçakçılığıdır. Kolombiya da Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYİH) rakamlarını kontrol altında tutabilmek için dijital para birimine güveniyor.

Kolombiya, Dijital Parayla Vergi Kaçakçılığını Engelleyecek

Kolombiya Vergi ve Gümrük Ulusal Otoritesi başkanı Luis Carlos Reyes, yeni göreve başlayan Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro‘nun hükümetinin vergi kaçakçılığı gibi yasadışı finansal faaliyetleri önlemek için dijital bir para birimi oluşturmaya çalışacağını iddia etti.

Carlos Reyes’in açıklamalarına göre, ülke GSYİH’nın tahminen yüzde 8’i vergi kaçakçılığı nedeniyle kayboluyor. Kolombiya’nın ekonomik büyümesinin ikinci çeyrekte beklentilerin üzerine çıkmışken, bu dezavantajı da ortadan kaldırmak istiyor. Planları ise vergi kaçakçılığının önüne ulusal dijital para birimiyle geçmek.

Yetkili, Kolombiya’nın dijital para birimi planlarının ülkenin finansal işlemlerin şeffaflığını artırmayı amaçlayan yeni para politikası önlemlerinin bir parçası olduğunu söyledi. Rapora göre, Kolombiya’da vergi kaçakçılığının şimdiye kadar ülkenin gayri safi yurtiçi hasılasının yüzde 6 veya yüzde 8’ini oluşturduğu tahmin ediliyor.

Kolombiya hükümetinin tam olarak ne tür bir dijital para birimi çıkarmayı düşündüğünü açıklamayan Reyes, dijital para biriminin potansiyeline dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“Dijital para biriminin oluşturulması, işlemleri tüketici için kolaylaştıracaktır.”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir