Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.867
% 2.50
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.867
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

İran, CBDC Pilot Uygulamasını Başlatıyor

İran Merkez Bankası (CBI), Perşembe günü merkez bankası dijital para birimi (CBDC) pilot uygulamasını başlatacak.

Kimi ülkeler mevcut kripto para birimlerini benimserken, kimileri kendi dijital para birimlerini piyasaya sürüyor. El Salvador’un Bitcoin’i, İran’ın CBDC’si bu duruma örnek olarak verilebilir. İran Merkez Bankası da kendi dijital para birimi için ilk adımı atıyor.

İran, Dijital Riyal’i Kullanmak için Hazır

Uluslararası ödemeler gibi getireceği potansiyel ekonomik faydalara odaklanarak dijital para birimi için pilot programı başlatan İran, amacının, banknotları programlanabilir varlıklara dönüştürmek olduğunu belirtti.

İran, geçtiğimiz aylarda, dijital para biriminin hedefleri, boyutları, tehditleri ve geliştirme fırsatlarıyla ilgili bir taslak yayınlamıştı. İran Ticaret, Sanayi, Maden ve Tarım Odası haber servisine göre, CBI Başkanı Ali Salehabadi, CBDC için ülkenin artık gerekli altyapıya ve kurallara sahip olduğunu söyledi.

İran hükümeti, kriptoyu ABD yaptırımlarının atlatmanın bir yolu olarak görüyor. Ayrıca rapora göre, dijital para birimi, Bitcoin (BTC) gibi küresel kripto para birimleri ile rekabet edecek şekilde tasarlanmamış. Bunun ötesinde CBI tarafından dijital para birimiyle ilgili olarak belirtilen fazla detay bulunmuyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir